Thalasso Bain Bébé, o experienţă unică pentru nou-născuţi

Trecerea de la viaţa intrauterină la cea extrauterină nu este uşoară pentru nou-născuţi. Tocmai de aceea, Sonia Rochel, o asistentă maternală din Franţa, a conceput ”Thalasso Bain Bébé”, o băiţă specială care să facă mai uşoară trecerea din pântecul mamei în lumea de afară. ”Thalasso Bain Bébé”, de care se bucură nou-născuţii de o zi până la două luni, le dă voie bebeluşilor să se bucure de baie, în ritmul lor, li se face masaj cu jetul de apă, căldura palmelor Soniei şi temperatura optimă a apei imitând pântecul mamei. Astfel, baia este o trecere din pântecul mamei în lumea de afară.

 

Sonia Rochel spune că ”Thalasso Bain Bébé” a fost concepută pentru a imita condiţiile cu care cei mici au fost obişnuiţi în pântece. ”Reacţia minunată pe care o au nou-născuţii când li se face baie e întotdeauna interesant de urmărit. Fiecare baie este diferită, în funcţie de cum fiecare nou născut îşi aminteşte viaţa sa în uter. Este o călătorie într-o altă dimensiune. Atunci când ies din baie, 90% dintre nou născuţi nu mai plâng, par să fie cu totul ‘în altă parte’. Îi învelesc într-un prosop în care se simt ca într-un cocon. Dacă mi se pare că bebeluşul este gata să primească un masaj, atunci îi ofer această îngrijire”, a povestit asistenta, mamă a 4 copii şi bunică a 5 nepoţi.

Metoda Thalasso este rezultatul unei perioade îndelungate de observaţii. Băiţa este destinată bebeluşilor între 0 şi 2 luni şi NU trebuie practicată de părinţi acasă.

Iată videoclipul care promovează ”Thalasso Bain Bébé” şi care a strâns aproape 20 de milioane de vizualizări:

 

 

Prin această tehnică, bebeluşii sunt lăsaţi să se bucură de apă, de efectul jetului de apă asupra pielii. Sonia Rochel consideră că ceea ce îi calmează este faptul ca îşi aduc aminte de viaţa din pântecul mamei.

Asistenta se lasă îndrumată de mişcările naturale ale bebeluşilor, însă a subliniat că părinţii nu ar trebui să încerce această tehnică acasă, deoarece mişcările bebeluşilor sunt imprevizibile. Sonia Rochel le-a transmis părinţilor din lumea întreagă să aibă răbdare cu bebeluşii lor şi să le acorde mai mult timp când le fac baie.

Momentul băiţei trebuie să fie unul relaxant, de care bebeluşul să se bucure şi prin intermediul căruia să elimine tensiunea acumulată peste zi. Adulţii găsesc metode prin care să elimine stresul, prin care să se relaxeze, dar un bebeluş pur şi simplu stă întins toată ziua. Atunci e de datoria părintelui să îl ajute să se detensioneze.

Un alt videoclip care promovează ”Thalasso Bain Bébé”, postat pe canalul de Youtube al franţuzoaicei Sonia Rochel, a strâns aproape 30 milioane de vizualizări. În videoclip apar doi gemeni de doar câteva zile, un băieţel şi o fetiţă, care stau îmbrăţişaţi în timp ce li se face prima baie împreună:

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul