Primele tichete sociale de 50 de lei pentru copiii de grădiniță vor ajunge la familii până la Paște

Primele tichete sociale emise în baza Legii nr. 248/2015, cunoscută drept Legea „Fiecare Copil în Grădiniță', vor fi distribuite până de Paște, a anunțat compania care emite aceste tichete.

Legea, care are ca scop reducerea abandonului școlar, prevede ca acest ajutor social să fie acordat copiilor care provin din familii cu venituri mici și care frecventează zilnic grădinița. Tichetele sociale pentru grădiniță pot fi utilizate doar pentru alimente, produse de igiena, de îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite.

Cererile pentru acordarea tichetelor sociale trebuie depuse de unul dintre părinți, la primăria din localitatea de domiciliu, până la finalul lunii aprilie 2016, pentru anul școlar 2015-2016. Potrivit anunțului companiei emitentă, cei care au depus deja aceste cereri vor primi înainte de Paște aceste bonuri.

Potrivit Ministerului Muncii, mai mult de 111.000 de copii sunt eligibili pentru a primi tichete sociale pentru grădiniță începând cu luna aprilie. Iată care sunt condițiile pentru a primi aceste tichete:

  • vârsta minimă a copilului să fie de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent
  • copilul să nu fie mai mare de șase ani, vârsta implinită după data de 1 septembrie a anului școlar în care se face înscrierea,
  • venitul lunar pe membru de familie să fie de cel mult 284 de lei.

Legea are ca scop prevenirea abandonului școlar care survine după grădiniță. În 2014, rata abandonului școlar în România ajunsese la 18.5% și se estimează că în prezent doar unul din trei copii săraci beneficiază de educație timpurie.

Foto: Hepta


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie