Titirez

Origami poate fi pliere si imbinare in acelasi timp. Prin acest exercitiu dezvolti inteligenta copilului tau. Jucati-va cu plierea unor elemente, care, imbinandu-se perfect, duc la obtinerea unui singur obiect final (pe principiul jocului Lego).

1.Se pliaza doua patrate in jumatate, punand latura pe latura.

2. Dreptunghiului obtinut i se ridica coltul drept de jos inspre jumatatea de pe lungimea de sus a dreptunghiului, iar coltul stang de sus se duce pana la jumatatea lungimii de jos a acestuia.

3. Cele doua forme complementare se vor „impleti, imbratisand cu grija toate colturile, in asa fel incat fiecare triunghi sa aiba jumatate acoperita de triunghiul din dreapta lui.

5. Aceasta este forma patrata, finala a figurinei, care, intepata serios cu un ac mai gros chiar in centru, pentru a face loc unui bat de chibrit, devine eternul Titirez, obiectul fermecat care pastreaza in mod miraculos miscarea de rotatie imprimata de mana si care exista in memoria copilariei fiecaruia dintre noi. Facut din bucati de hartie diferit colorate si fixat pe un bat de chibrit, da startul pentru o „invarteala pe cinste.

Text: Eugenia Barbu, presedinte A.C.T.O.R..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Creativ