Top 3 remedii pentru imunitate

Nu te mai îndopa cu medicamente! – natura a creat cele mai potrivite remedii pentru bolile omului modern. Scapă de stres, pregătește-te pentru intrarea în sezonul rece și capătă un plus de energie, grație acestor 3 remedii naturale.

 

ECHINACEA

Supranumită vaccinul antigripal natural', echinacea, originară din America, a ajuns în Europa în secolul al XVI-lea. Amerindienii foloseau rădăcina și florile de Echinacea pentru a trata infecțiile, dar și mușcăturile de șarpe și durerile abdominale. amerindiene pentru tratarea infecţiilor, muşcăturilor de şarpe, durerilor abdominale.

Echinacea este  recomandată și în caz de probleme hepatice, ulcer, gastrită (sunb formă de capsulele, nu tinctură.

PRECAUŢII ŞI CONTRAINDICAŢII

Poate da reacţii alergice. Este contraindicată persoanelor cu boli autoimune (lupus eritematos, scleroză în plăci, hepatita autoimună, tiroidita Hashimoto) şi copiilor sub 2 ani.

 

PROPOLISUL

Albinele îl folosesc pentru a-și acoperi fisurile din stup. Dar această substanţă răşinoasă efecte cu adevărat mraculoase pentru om – având proprietăți antibacteriene, dar și anestezice ! Propolisul este un anestezic de 3,6 ori mai puternic decât cocaina şi de 5,2 ori mai puternic decât novocaina.

Propolisul întărește sistemul imunitare, acționează ca antifungic și cicatrizant, ajută țesuturile să se reface după tăni, tăieturi superficiale sau degerături.

Tinctura de propolis se foloseşte în afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, digestive şi în parazitoze, infecţii cutanate şi acnee.

PRECAUŢII ŞI CONTRAINDICAŢII

Nu este indicat să iei propolis dacă suferi în de cardiopatie ischemică, sau artristă sau dacă ești alergic.

GHEARA PISICIIimunitate 2

N-o cunoști sub sofisticatul nume de Uncaria Tomentosa, dar de gheara pisicii ai auzit. Planta căţărătoare care creşte în jungla amazoniană era folosită de amerindieni pentru vinderea tumorilor, dar și împotriva oboselii. Este considerată un bun remediu pentru întărirea imunității, accelerează formarea limfocitelor şi ajută la detoxifierea organismului,

Ce tratezi cu gheara pisicii:

Febră, dureri (de tot felul), inclusiv reumatism, amigdalite, broșite, herpes, zona zoster.

PRECAUȚII ŞI CONTRAINDICAŢII

Nu lua preparate pe bază de gheara pisicii dacă ești însărcinată sau alăptezi.

Foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin