6 fructe și legume de toamnă bune pentru bebeluși

Toamna se numără nu numai bobocii, ci și fructele și legumele. Foarte bogate în vitamine și minerale, ele ne pregătesc pentru venirea iernii. Uite 6 fructe și legume de sezon care să nu lipsească din meniul copilului tău și pe care ar fi bine să le consmi și tu.

 

Merele

Nu degeana americanii spun 'an apple a day keeps the doctor away – un măr pe zi ține doctorul departe'. Printre primele alimente introduse în perioada diversificării, merele conțin o mulțime de vitamine (din grupul B), A și c, precum și magneziu, fosfor sau fier și potasiu. Mărul nu conține sodiu și nici grăsimi, iar compușii conținuți de măr au proprietăți antibacteriene.

Perele

Conțin compuși antiinflamatori, antioxidanți și anticancerigeni și previn diabetul de tipul 2. Deși foarte dulci, perele sunt relativ sărace caloric și sunt recomandate ca aliment-minune în prima etapă a diversificării, pentru conținutul lor de vitamine și minerale, dar și pentru că te ajută să previi costipația, o problemă atunci când se începe diversificarea.

Cartofii dulci

Bogați în betacaroten și vitamina C, cartorii dulci reprezintă o sursă bogată de fibre. Cartofii dulci conțin și vitamina D care ajută la prevenirea rahitismului, dar este importantă și pentru un sistem imunitar sănătos. Dacă introduci cartofi dulci în meniul copilului tău previi riscul de anemie feriprivă, mai mare după primele 7 luni și începerea diversificării, aceștia fiind foarte bogați în fier.

Dovleci

E bun din coajă până în semințe – acestea din urmă având un puternic efect antifungic și antiparazitar (din semințele de dovleac se prepară remedii care te scapă de viermii intestinali).

Sfecla

Unul dintre alimentele cele mai bogate în fier, sfecla conține compuși care intensifică circulația la nivelul creierului și previn bolile de inimă și de ficat. Sfecla este bogată în vitamine din complexul B, potasiu, magneziu și fibre, fiind și un aliment cu puternic efect detoxifiant.

Prunele

Bogate în vitaminele C, A, K, potasiu și fibre prunele conțin compuși cu puternic antioxidanți. În plus, te ajută să previi constipația, problemă cu care se confruntă des cei mici, mai ales atunci când sunt alimentați artificial.

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie