Un adolescent cu sindrom Down a salvat 2 fete de la inec

Ai fi dispus sa iti risti viata pentru a-i salva viata unui strain? Ei bine, acest adolescent cu sindrom Down nici nu a mai stat pe ganduri cand a venit momentul sa intervina si sa salveze 2 fete ce se inecau.

Valerio Catoia, din Italia, este un erou in adevaratul sens al cuvantului. Inca de la 3 ani, parintii l-au inscris la cursuri de inot, pentru a se putea dezvolta mai bine.

Adolescentul italian are pregatire de salvamar

In prezent, Valerio este un inotator foarte bun, ce a participat inclusiv la Olimpiada Speciala, si care s-a pregatit pentru a deveni salvamar.
Nu a stiut atunci ca pregatirea pentru aceasta meserie riscanta ii va fi pusa la test la scurt timp.

Baiatul era la plaja, impreuna cu fratele si sora lui, in Lazio. Dintr-o data, din apa s-au auzit tipetele a doua fete, de 10, respectiv 14 ani, ce fusesera prinse de curent si erau pe cale sa se inece.
Valerio impreuna cu tatal sau au tasnit in apa fara sa mai stea pe ganduri. Baiatul a salvat fetita de 10 ani, in timp ce tatal a adus-o la mal pe adolescenta.
Pentru fapta sa, Valerio a avut parte de admiratia publicului, dar si de o medalie din partea Ministrul Sportului, Luca Lotti.
Faima baiatului este nu doar o victorie personala, ci si un pas inainte pentru persoanele cu sindrom Down din intreaga lume.

Sursa: inspiremore.com

Sursa imagine: Instagram


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau