Un bebelus a murit din cauza unei banale bronsite la doua zile de la externare

O noua tragedie are loc in spitalele de pediatre din Romania si straneste din nou revolta parintilor, dupa ce un bebelus a murit din cauza unei bronsite.

Dupa ce a fost adusa de doua ori intr-o saptamana la spital cu simptome de raceala, micuta Mirabela, o fetita de 1 an si 10 luni din Hunedoara, a murit in cursul zilei de ieri in camera de garda.

Potrivit declaratiilor date de parinti pentru Adevarul, Mirabela a fost adusa de mama sa la spital pe data de 15 martie, cand a fost internata cu diagnosticul de bronsita si o infectie bacteriana in gat. Fetita a stat internata in Spitalul Municipal „Alexandru Simionescu” din Hunedoara timp de 5 zile, dupa care a fost externata.

La doar 2 zile dupa externare, fetita a inceput sa se simta foarte rau si a fost readusa la spital, unde cateva ore mai tarziu a murit in sectia de urgente a spitalului.

Familia fetite a depus plangere impotriva medicilor care au tratat-o pe copila. „In urma plangerii, politistii au intocmit un dosar penal de ucidere din culpa, urmand a se stabili imprejurarile decesului minorei', a declarat Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara, pentru Adevarul.

In urma tragediei petrecute in care un bebelus a murit din cauza unei banale bronsite, primarul orasului Hunedoara a declarat ca a dispus convocarea de urgenta a Consiliului de Administratie al Spitalului Municipal „Alexandru Simionescu” pentru a verifica in ce imprejurari a avut loc decesul fetitei.

„Va asigur că voi face tot ceea ce este omeneste posibil ca sa aflam adevarul si sa luam masuri, astfel incat asemenea tragedii sa nu se mai intample”, a mai declarat declarat Dan Boboutanu, primarul Hunedoarei, pentru Adevarul.

„A fost tratata conform protocoalelor in vigoare, febra i-a scazut, a fost externata in cursul zilei de luni cu o stare generala buna. E o boala pulmonara tratata corect, cu antibiotice, cu simptomatice, nu cred ca are legatura cu o boala diareica aparuta ulterior'. a declarat Bende Barna, director medical la Spital Hunedoara, pentru Digi24.

In urma necropsiei, s-a stabilit ca fetita a murit din cauza bronhopneumoniei.

Decesul fetite a stranit din nou revolta printre parintii din Romania, astfel ca astazi soa organizat un protest in centrul orasului Hunedoara pentru a atrage atentia asupra modului in care sunt tratati pacientii spitalului din care un bebelus a murit din cauza unei bronsite.

Sursa: Adevarul.ro; Digi24.ro
Foto: 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul