Un bebelus a murit sufocat in timp ce dormea cu tatal sau

Dormitul impreuna cu bebelusul, pune in pericol viata bebelusului, avertizeaza un medic legist, dupa ce a finalizat investigatia privind decesul micutei Darcie, in varsta de doar 11 saptamani.

Darcie a decedat la doar 11 saptamani de viata, dupa ce a fost privata de oxigen cand dormea in pat cu parintii, pe bratul tatalui sau.

Dormitul impreuna cu bebelusul

Bebelusul a fost dus de urgenta la spital dupa ce tatal s-a trezit si a constatat ca micuta era „moale” si nu raspundea la niciun stimul, insa o data ajuns la spital a fost declarat decesul.

Bebelusul se afla in pat cu parintii sai si unul din fratii mai mare care se urcase in pat in timpul noptii.

Ce a descoperit medicul legist in urma autopsiei

Dr. Roger Malcomson, medic pediatru patolog, care a efectuat investigatia post-mortem a descoperit urme de sange in plamanii bebelusului si alti indicatori ai asifxierii, si a declarat ca nu exista nicio suspiciune in ceea ce priveste circumstantele in care micuta Darcie si-a pierdut viata.

Acesta a adaugat faptul ca modul in care bebelusul a fost pus la culcare este un mediu nepotrivit si nesigur, ceea ce a dus la cresterea riscului de deces.

Pericolele dormitului impreuna cu bebelusul

Dr. Malcomson a adaugat ca faptul ca s-a impartit patul intre 2 parinti si unul din frati, reprezinta un mediu nepotrivit si periculos de somn pentru bebelus si a adaugat ca exista un risc de cinci ori mai mare de aparitie a Sindromului Mortii subite, in aceste circumstante.

In opinia sa, avand in vedere ca bebelusul avea capul pe parte superioara a bratului tatalui sau si gatul flexat in acea pozitie, cauza decesului poate fi asfixierea pozitionala in contextul co-sleeping-ului.

Parintii contesta concluzia medicului legist

Declaratiile medicului au fost contestate la tribunal de catre mama bebelusului, care a sustinut ca acestea sunt circumstantiale si a adaugat ca nu intelege de ce nu s-au facut mai multe investigatii asupra infectiei pulmonare severe cu care se lupta Darcie, atunci cand a decedat.

Dr. Malcomson a declarat insa ca bebelusul suferea de o raceala comuna si ca nimic din investigatiile post-mortem nu sugereaza ca ar fi avut o infecte semnificativa de tract superior.

Medicul patolog a declarat ca Darcie parea hranita corespunzator, nu prezenta niciun fel de rani si se incadra in valorile normale de greutate si inaltime pentru varsta sa.

Recomandare medicului pentru toti parintii

In plus, acesta doreste sa atraga atentia asupra faptului ca dormitul impreuna cu bebelusul este foarte riscant si pentru a se evita pe viitor tragedii precum aceasta, bebelusul trebuie sa doarma in patulul sau.

Sursa: dailymail.co.uk
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul