Un bebeluș de trei săptămâni se zbate între viață și moarte după ce mama a încercat să-i scadă febra cu un remediu de casă

Un bebeluş de trei săptămâni se zbate între viață și moarte într-un spital din Constanța, după ce mama lui a încercat să-i scadă febra cu un remediu de casă.

Copilașul s-a născut cu probleme de sănătate, dar pentru că starea lui se îmbunătățise semnificativ, medicii i-au permis mamei să-și ia copilul acasă. Din nefericire, micuțul a făcut din nou febră, iar mama a considerat că poate apela la leacuri băbești pentru a trata temperatura crescută.

„Doar puţin i-am pus oţet îndoit cu apă mai mult la picioruşe, l-am masat puţin pe spate şi putin la cap. Avea 38 cu 9', a declarat Loredana Radu, mama bebeluşului.

Citește și: Când este periculoasă febra – convulsiile febrile

Febra la cei mici

Starea bebelușui s-a înrăutățit, iar în momentul în care pielea micuțului s-a înroșit foarte tare, mama a sunat la ambulanță.

„Suprafaţa corporală la un copil atât de mic este foarte bine vascularizată în condiţii de febră. Au fost cazuri când de la împachetări cu spirt copiii au făcut intoxicaţie alcoolică şi au decedat”, a precizat dr. Cristian Mihai, şeful secţiei de pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.

Medicii susțin că, dacă la adulţi, compresele cu oţet pot da o senzaţie de răcorire în condiţii de febră, în cazul copiilor mici efectul poate fi exact invers.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau