Un bebeluș din Vâlcea, în moarte cerebrală. Mama spune că e de la fructe. Care este explicația medicilor

Cazul cutremurător al unei fetițe de numai 11 luni a ajuns viral pe rețelele de socializare, după ce mama a postat o poză cu micuța aflată în moarte cerebrală.

Femeia spune că sindromul uremic sever de care suferă copila a fost provocat de fructele cumpărate din comerț.

Fetița, pe nume Elena Teodora, este internată la spitalul Maria Sklodowska Curie, din București, fost Budimex. Micuța este în stare critică și doar aparatele o mai țin în viață.

Cazul micuței a impresionat zeci de mii de oameni care au dat share postării mamei îndurerate.

Din nefericire, îngeraşul meu de numai 11 luni se află în moarte cerebrală, asta datorită fructelor cumpărate din comerţ (mere, avocado, banane, caise, nectarine)… ajungând la enterocolită acută urmată de sindrom uremic sever, care atacă pe rând toate organele.

Azi 10 iulie 2015, aici, în Bucureşti, la spitalul Budimex vine al 4-lea caz din Rm. Vâlcea. Aveţi grijă de sufletele voastre. Îngeraşul meu nu a avut putere să lupte. Share„, a scris mama pe Facebook.

Din nefericire ingerasul meu de numai 11 luni se afla in moarte cerebrala asta datorita fructelor cumparate din…

Posted by Cristina Stancu on Friday, July 10, 2015

Medicii susțin însă că sindromul uremic sever, boala din cauza căreia fetița a ajuns în moarte cerebrală, nu este provocată de fructele în sine, ci de faptul că acestea nu au fost spălate corespunzător. Este o boală care poate fi evitată printr-o igienă riguroasă.

În primul rând spălatul pe mâini, spălatul pe mâini al copilului, spălatul pe mâini al aparţinătorilor, spălatul pe mâini în bucătărie. Legumele, fructele, salatele, absolut tot ce înseamnă legume sau fructe crude trebuie spălate cu atenție. Carnea şi laptele trebuie preparate termic, dar, de preferat, este laptele pasteurizat. Prepararea termică ne ţine departe de probleme. Deci nu se poate spune că boala este provocată de fructele din comerţ ', a ținut să avertizeze medicul Denis Stănescu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la 'Marie Curie'.

Doctorul spune că simptomele acestei boli grave pot fi depistate cu ușurință de părinți și aceștia ar trebui să se prezinte de urgență la medic după ce le observă.

În primul rând apare insuficienţa renală – copilul nu mai urinează. Pe locul doi apar manifestări ale trombocitopeniei, apar tot felul de pete şi vânătăi pe copil şi apoi apare o valoare marcată prin anemia hemolitică. Insuficienţa renală acută, tromobocitopenia cu manifestările ei şi anemia hemolitică formează practic triada de sindrom hemolitic uremic„, – a declarat Denis Stănescu pentru b365.ro.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul