Vara la birou – cum să supraviețuiești!

O briză uşoară, o băutură răcoritoare şi îmbrăcăminte subţire; numai că nu eşti pe o plajă exotică, ci aşezată la biroul tău. Reuşeşti să supravieţuieşti vara la birou?

 

De parcă viaţa nu era suficient de invidioasă pe tine, acum, că e cald, frumos şi îmbietor afară, tu trebuie să munceşti. Ghici ce: you are not alone! Şi, ca să vezi că vara la birou nu e chiar lipsită de unele avantaje, aruncă o privire. Poate te mai răcoreşti puţin. Pofteşte la un cocktail de tipsuri, apă plată şi lămâie!

Tipsuri pentru wellness

Vara asta e bine să reţii un cuvânt: atitudine. Alfa şi omega stării tale de bine: o atitudine relaxată, pozitivă, dar nu exuberantă, calmă şi „in control” e folositoare ca un proverb zen. Şi pentru că starea de bine din interior vine, (şi) din exterior ia câteva măsuri să te simţi confortabil în pielea ta. Apelează la ţinute şi machiaj lejere, potrivite cu anotimpul. Dacă tot e vară, să fie şi în înfăţişarea ta! Alege produse de îngrijire potrivite pentru antotimpul cald şi nu uita să te hidratezi. Din păcate, nu poţi să dai vina pe deshidratare pentru lipsa ta de chef de muncă. Supravieţuirea pe timp de vară la birou nu e lucru uşor: pe lângă pregătirea fizică, mai ai nevoie de câteva mici ajutoare. Aşa că, dacă ai dat drumul la o sursă de aer rece, ai băuturi răcoritoare în jur şi te simţi fresh, putem să trecem la lucruri mai serioase.

Mind games

Un antrenament mental de vară e ceea ce te poate ajuta pentru următoarele „afecţiuni”: plictis, moleşeală, melancolie, dor de ducă, frustrare. Pentru oricare din simptome, ai câteva posibilităţi de acţiune. În primul rând, du-te în locul tău fericit. Asta nu înseamnă vreo trimitere necuviincioasă sau îndemnul de a face vreun gest necugetat, cum ar fi să îţi iei „concediuÒ fără să-i spui şefului. E vorba de locul unde ai vrea să fii: o plajă, un mall mare cu reduceri, o piscină şic, you name it! Poanta e să vizualizezi locul tău preferat în detalii cât mai colorate, mai melodioase sau mai aromate, ca şi cum ai putea fi acolo. Când simţi că o mini-meditaţie în locul tău fericit nu e de ajuns, împrumută elemente din peisajul tău imaginar şi adu-le în realitate. Sigur găseşti o culoare care strigă vacanţă, o poză cu un peisaj asemănător cu visul tău sau nişte ritmuri cubaneze, thailandeze sau alt „sound” care să vibreze a relaxare. Aşa poţi să aduci vacanţa în birou. Atunci când spun „Nu te gândi la elefantul roz!”, care e primul lucru ce-ţi vine-n minte? Un elefant roz? Aşa că, decât să ignori gândurile tale legate de vacanţă şi cât de bine ar fi să te relaxezi în loc să munceşti, cel mai bine e să laşi vacanţa să intre pe uşa biroului şi aşa ai scăpat de un monstru din dulap.

Motivația nu strică reputațiavara la birou2

Ultima frontieră pe care o ai de trecut este cea a motivaţiei; adică totul e bine şi frumos, dar tu de ce să munceşti în timp ce alţii se distrează? Şi uite cum se pot duce pe apa Sâmbetei şi binele fizic, şi starea mentală zen. Poate sună a îmbătare cu apă rece, dar nu e de ici, de colo că lucrezi cu alţii care sunt în situaţia ta. Aminteşte-ţi pentru ce munceşti, ce-ţi place la jobul tău şi ce beneficii îţi aduce activitatea ta.
Un truc bun pentru trezit motivaţia este şi vizualizarea scopului. Chiar dacă nu eşti acum în vacanţă, nu înseamnă că nu vine şi vremea ta. Poţi să anticipezi un pic şi să revizuieşti broşurile sau, dacă nu ţi-ai făcut planuri, să cauţi un loc interesant chiar acum: o să ai feelingul acela special de vacanţă şi cheful de muncă nu va întârzia să apară; doar concediile se cumpără cu bani, nu-i aşa? Şi dacă, din diverse motive, nu ai concediu vara asta, încă mai e speranţă!

 

text revista Unicca, foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie