Voi stiti ce fac copiii pe internet?

Nu-mi este deloc usor sa va povestesc despre asta… Eu am vrut doar sa ma joc, insa a iesit un mare scandal. Acum nu mai am voie la calculator. Doar la PSP (PlayStation Portable), dar am internet si aici…

Era o zi frumoasa de vara. Un prieten mi-a zis ca exista un site cu jocuri super, gratis. Eu ma cam plictisisem de ale mele, ca am doar cateva.

E drept, sunt originale, dar mama mi le-a luat pentru ca i-am zis ca toti copiii au jocuri din acelea si vreau si eu sa joc ce joaca ei. Iar ea nu vrea sa descarce de pe net, ca cica luam virusi, asa ca mi le-a luat originale. Dar costa mult, si mama se vaita dupa aia ca – uite, am dat o gramada de bani pe jocuri si tu tot porcariile alea gratis de pe net vrei sa le joci…

Ma rog, sa revenim. Am intrat pe net sa caut site-ul acela, insa nu mai stiam clar cum ii zice si am scris si eu primele cuvinte pe care mi le aminteam. Au aparut multe alte site-uri si am inceput sa le deschid pe rand, sa vad care dintre ele este cel cu jocurile gratis. Ce credeti?!

Pe unul din ele erau niste prostii. Mari prostii! Nici nu pot sa zic ce. Cu oameni mari dezbracati. Care faceau ceva. Vai, ce m-am speriat, ma gandeam ca nu am voie sa ma uit, dar eram speriat si nu mai puteam nici sa misc mouse-ul. Imi era frica si nu stiam cum sa fac sa dispara porcariile alea.

Mama mi-a zis odata ca daca accesez site-uri interzise (dar nu mi-a zis si ce inseamna interzise), politia o sa afle si o sa vina sa ma ia. Deja ma gandeam cum va veni la usa politia, ca sa ma ia la puscarie. Si o sa fiu singur acolo cu puscariasii si o sa plang dupa mami… Pana la urma, am inchis imaginea aia. Dar cred ca politia m-a vazut deja…

Nu mai voiam sa ies din casa in ziua aceea, sa nu ma gaseasca politia. Si am intrebat-o pe bunica – buni, daca vine politia sa te ia, unde te gaseste? Acasa, a spus ea. Ups, pai trebuie sa plec de acasa, ca sa nu ma gaseasca.

Si am iesit la prietenii mei. M-am intalnit cu prietenul care mi-a zis de jocurile acelea si el m-a intrebat daca am intrat pe site. I-am spus ca nu am avut timp sa caut. Ai grija, a adaugat el, sa scrii corect numele site-ului, ca iti intra din alea cu prostii! Aha, deci si el a patit la fel! Si daca iti intra din alea, ce faci?

Nimic, a spus el, ori te uiti la ele, ori inchizi. Varul meu se uita, dar el e mare, e clasa a II-a. Si eu m-am uitat o data, dar m-a durut rau burta. Si stiu sigur ca si Lumi de la 3 se uita, le-am auzit pe fete vorbind. Si pe urma isi faceau poze cu bluza ridicata si isi ridicau si fustele in scara la Iuli.

Lumi si Iuli sunt in clasa a II-a. Am intrebat – si i-a luat politia? Cum sa ii ia politia? Cine ti-a spus prostia asta? Mama mea, am raspuns. Nu te ia politia, dar daca te uiti e posibil sa te doara burta sau sa faci pipi pe tine. M-am mai linistit si am plecat acasa. Parca nu imi venea sa cred ca e posibil sa scap. Dar daca mama avea dreptate?

Acasa – scandal. Pe scurt – tata intrase pe net, pe istoric, a accesat site-ul acela, mama a intrat in camera si a vazut, iar acum se acuzau unul pe altul ca se uita pe site-uri cu prostii.

Am paralizat de frica. Mama zice – uite, ai speriat copilul. Intri pe porcarii din astea si el poate sa le acceseze accidental. Chiar nu gandesti? Tata spunea ca nu el a intrat pe acel site. Cum nu, nu era pe ecran cand am venit eu?, il acuza mama. Finalul – am recunoscut. Si sunt pedepsit. Pe viata. Dar am net pe PSP.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Pas cu pas