Voia sa isi abandoneze cei doi copii, de 6 luni si de 10 ani, la o statie de pompieri

O femeie din Arizona a socat pompierii unei intregi unitati cand si-a abandonat in grija lor fetita de 6 luni si baietelul de 10 ani.

Salvatorii si-au putut da imediat seama ca ceva nu este in regula cu femeia, inca de cand a intrat in unitate.

„M-am apropiat de ea si am intrebat-o cu ce o putem ajuta. A zis ca venise sa isi lase copiii la noi.”, a povestit unul din salvatori.

Coincidenta face ca unul dintre pompieri sa o fi cunoscut-o pe femeie cu alta ocazie, cand un alt copil de-al ei, un bebelus, a murit subit.

Femeia a apelat la aceasta solutie disperata deoarece simtea ca nu mai rezista psihic

„In mod cert a suferit enorm din cauza pierderii, cand i-a murit bebelusul. Mi-a spus ca si-a adus copiii pentru ca trebuie sa ii lase la noi. Ne-a lasat clar de inteles ca psihic nu mai poate avea grija de ei.”

Arizona este unul din statele ce are in functiune legea numita „Safe Haven”, ce permite parintilor sau mamelor singure sa isi lase nou-nascutii la statiile de pompieri, complet anonim, fara sa sufere vreo consecinta.

Cu toate acestea, legea se aplica pentru nou-nascuti, in niciun caz nu poate fi aplicata unei mame cu un copil de 10 ani. Dar asta nu i-a oprit pe pompieri sa improvizeze un plan de ajutorare a femeii!

Dupa cateva telefoane date, copiii au ajuns in siguranta intr-o familie, pentru o perioada limitata, cat timp mama sa poata sa caute ajutor psihologic.

Desi au existat persoane care au judecat mama pentru gestul ei, dupa ce stirea a devenit virala s-au auzit si voci care aparau mama, felicitand-o chiar pentru curajul pe care l-a avut sa ia masurile pe care le-a crezut de cuviinta si sa ceara ajutor.

Sursa: raisingtheherd.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie