Zoo monetar – fauna lumii pe bancnote și monede

 Peste 100 de specii şi subspecii din fauna lumii pot fi admirate pe cele 300 de însemne monetare expuse în cadrul expoziției ZooMonetar – Fauna lumii pe bancnote şi monede, organizată de Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa' împreună cu Banca Naţională a României. Expoziţia este găzduită în Sala Multimedia a Muzeului „Grigore Antipa' și este deschisă publicului până pe 31 octombrie 2014.

Evenimentul expoziţional este centrul unui proiect educaţional interdiciplinar amplu, care are în vedere creșterea nivelului de cunoaștere a însemnelor monetare în rândul publicului larg și cunoașterea faunei heraldice numismatice care a decorat monedele și bancnotele de-a lungul vremii. Expoziția este „nucleul' în jurul căruia, vor fi organizate toate celelalte evenimente ale proiectului, dedicate tuturor categoriilor de vărstă: prezentări, spectacole cu păpuși, spectacole de teatru, atelier de heraldică și numismatică practică pentru elevi.

 

„ZooMonetar' promite vizitatorilor o experienţă unică, provocatoare prin tematică, raritatea şi valoarea pieselor expuse, precum şi prin dimensiunea globală a provenienţei însemnelor monetare. Vizitatorii beneficiază totodată de o experienţă 3D inedită, având posibilitatea de a interacţiona cu conţinutul propriu-zis al informației prin aplicaţiile multimedia.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri