7 greșeli de stil care îmbătrânesc și îngrașă

E uimitor câți ani pot adăuga sau scădea mici detalii vestimentare și de stil. O culoare nepotrivă pentru păr, o lungime neinspirată a fustei, o ramă de ochelari care nu ne avantajează și ne trezim cu 10 ani și tot atâtea kilograme (aparente) în plus. Iată câteva greșeli din cauza cărora părem mult mai în vârstă și mai plinuțe decât suntem în realitate. 

 

 

Prea mult negru

Negru e elegant în multe ocazii, dar pe măsură ce adăugăm ani în 'buchetul vieții', nu mai este chiar flatant. Pielea noastră tinde să devină mai albă, iar părul negru și hainele închise creează un contrast prea mare, care atrage atenția asupra defectelor: riduri, cearcăne etc. Îndulcește nuanța de păr din negru într-un castaniu și vei scăpa de 5 ani. Iar dacă ești fan little black dress, poartă totuși și un accesoriu colorat.

 

Te ascunzi

Purtăm haine ca să ne acoperim goliciunea, dar nu ar trebui să le purtăm pentru a ne ascunde sub ele. În filmul Crazy, Stupid, Love personajul lui Steve Carell, părăsit de soție, era transformat de un tânăr dandy, care-l sfătuia să poarte o mărime în minus la haine. Asta e valabil și pentru noi – de multe ori ne cumpărăm mărimea nepotrivită de haine. Dacă insiști să porți un sacou clasic, măcar nu alege o mărime care s-ar potrivi bunicii tale…Hainele drepte nu avantajează pe nimeni, optează în schimb pentru un croi ușor cambrat, care să urmărească linia corpului, chiar dacă ți se pare că ai ceva kilograme în plus.

 

Porți fuste prea lungi

Doar pentru că ai mai mulți ani, nu înseamnă că fusta ta trebuie să măsoare mai mulți centrimetri. Ca regulă, ferește-te de mărimile nedefinite. Fusta până la jumătatea gambei nu avantajează nici măcar manechinele de 20 de ani, deci renunță la ea. Nici lungimea până în pământ nu este bună, mai ales dacă ai ceva kilograme în plus – te face să pari mult mai 'mare' decât ești în realiatate. O fustă până la jumătatea genunchiului te avantajează mai tare decât una lălâie.

 

shutterstock_145604191Nu ți-ai ales bine ochelarii

Fața este prima noastră carte de vizită. Dacă trebuie să porți ochelari, nu cumpăra prima pereche de rame care-ți iese în cale. Nu prețul trebuie să fie primul argument pentru alegerea unei rame, ci felul în care arăți cu ochelarii. Îți amintești de Betty cea urâtă (varianta originală)? Ții minte ce diferență făcea rama de ochelari și cum transforma o rățușcă urâtă într-o lebădă? Studiază revistele de modă și vezi ce modele de ochelari poartă femei cu fizionomia ta. Nu te feri de ramele mai îndrăznețe. Nu-ți ascunde privirea!

 

Faci cumpărături cu cine nu trebuie

Poate că o rochie neon arată spectaculos pe fiica ta adolescentă, dar dacă tu îmbraci același model nu vei părea tânără, ci dimpotrivă. Nu vrei să fii ca Samantha din Totul despre Sex, care a ales ân film aceeași ținută ca Miley Cirus… Nu e nimic rău în a fi în tendințe, dar adaptează-le vârstei tale. Alege câteva accesorii la modă în rândul tineretului și încorporează-le  în ținutele tale, nu te îmbrăca precum la un concert Selena Gomez, căci vei arăta ridicol.

 

Ferește-te de pantofii butucănoși

Platformele sunt încă la modă, dar nu reprezintă neapărat o alegere bună pentru tine, dacă ai trecut de 30 de ani și 60 de kilograme… Genul de pantofi butucănoși adaugă mulți ani și multe kilograme. Alege variante mai slim pentru încălțările tale.

 

Eșarfe? Sigur, dar nu pentru tineshutterstock_141898996

Ție ți se pare foarte cool o eșarfă din mătase în jurul gâtului tău, dar în afară de faptul că arăți ca o stewardesă din anii 60, acesta este un accesoriu fix pentru anii 60. O eșarfă poate fi cool, dar în loc să o pui la gât, o poți lega de mânerele genții tale (de culoare contrastantă) sau o poți transforma într-o brățară din mătase. La fel, ferește-te de broșe mici, purtate la rever. Dacă ești fan broșe, alege unele supradimensionate sau design și folosește-le pentru a încheia o jachetă sau pe o fustă.

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin