Animalele de companie si copiii

Atentie la paraziti!
Parazitii animali pot fi transmisi si oamenilor. Cea mai buna strategie pentru evitarea acestor paraziti este verificarea periodica a animalelor de casa si deparazitarea lor regulata, la cabinetul veterinar. De asemenea, este crucial sa-ti inveti copilul sa se spele pe maini cu sapun si apa dupa ce s-a jucat cu un animal si sa nu bage mana plina de par in gura.

Cainele potrivit
Vrei sa-i cumperi un caine copilului tau si nu stii ce anume i s-ar potrivi? Iata ce te sfatuim noi… Pentru un micut cu probleme, dar nu numai, medicii recomanda un labrador, pentru ca are o capacitate de comunicare mai buna decat un caine de talie mica. Acestia din urma sunt mai agitati si latra mai mult.

Un copil cu probleme are nevoie de un caine calm si echilibrat, care trebuie ales cu grija. La aceeasi rasa de caine vei intalni insa caractere diferite.

Cel mai bine ar fi ca animalul sa fie ales dintr-o crescatorie si sa nu fie foarte mic (o luna – doua), pentru ca este foarte greu de apreciat caracterul. Mult mai bun este un caine de sase – opt luni, care poate fi „evaluat' mai exact din punct de vedere al personalitatii (cu ajutorul unui crescator).

La copiii mici
Recomandarea este sa nu fie adoptata o pisica, dar nici un caine, daca ai un copil foarte mic. Motivele sunt diverse: pe de o parte, din cauza faptului ca probabil nu vei avea suficient timp sa te ocupi de cresterea animalului in paralel cu cea a copilului.

Pe de alta parte, copiii mici, cu inocenta caracteristica, au tendinta sa se joace chinuind animalul. Multe pisici nu vor accepta un asemenea tratament fara sa riposteze si de aici poate aparea conflictul.

Terapia cu animale
Un copil cu probleme de sanatate poate avea multe de castigat daca are alaturi un animal. Alegerea unui caine sau a unei pisici depinde de manifestarile bolii copilului, dar si de implicarea parintilor.

Ideal ar fi un caine, pentru ca este mai afectuos decat o pisica, insa cum copilul nu va putea prelua sarcina ingrijirii lui (sa-l scoata afara regulat), decizia depinde si de parinti, care trebuie sa-si asume aceasta grija.

Text: Iulia Marin, Foto: Octav Nitu..

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Comportament