Animalul potrivit pentru copilul tau

Daca este o fire calma:
Pisicutele sunt placute instinctiv
Prezenta pisicutelor este asociata in mod inconstient de catre copii cu feminitatea, frumusetea, dar si cu independenta, misterul si nesiguranta. Pisicile sunt cel mai frecvent compatibile cu temperamentele flegmatice.

Pisicile in acest caz nu suplinesc necesitatile de contact social al copilului, ci ofera mai mult un confort psihic aparte, izvorat mai degraba din aspectul admirativ fata de „firea lor stranie, dar in acelasi timp jucausa.

Copilul mai putin activ, mai greu de urnit si uneori lenes, nu vede in pisica un „complice in lenevire, asa cum credeau unii psihologi de moda veche. Flegmaticul, in prezenta pisicilor isi dezvolta mai mult atentia, vigilenta si puterea de concentrare in jocul cu pisicuta.

Pe langa acest aspect, recent s-a dovedit ca jocul cu pisicutele antreneaza anumite tipuri de analiza rapida a informatiilor vizuale, dezvoltand viteza de gandire. Aceasta antrenare a vitezei de gandire, ca, de altfel, si dezvoltarea atentiei, sunt exact aspectele de care are nevoie creierul mai lent, inactiv si greu de motivat al copilului flegmatic.

Cercetatorii in stiinte comportamentale au aratat ca insasi simpla urmarire cu privirea a pisicilor in timpul miscarilor de joc poate creste semnificativ capacitatea de functionare a creierului.

Un program pentru copii
Pedagogii si psihologii recomanda cresterea copiilor alaturi de animale, pentru ca acest lucru stimuleaza dezvoltarea armonioasa a micutilor.

Asociatia Generala a Medicilor Veterinari, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si cu sustinerea Pedigree® si Whiskas® au initiat, in premiera in Romania, programul „Abecedarul ingrijirii animalelor de companie'. In cadrul acestui program, cei mici invata regulile de baza ale ingrijirii animalelor de companie si beneficiile convietuirii cu animalele.

Copiii primesc brosuri special concepute pentru acest program, care contin desene, sfaturi si jocuri cu si despre animale. Programul s-a desfasurat in Bucuresti si va fi extins din aceasta toamna si in tara.

Text: Marius Radu, cercetator Academia Romana, Foto: Bogdan Vasile.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Psihologie