Casa preferată în funcţie de zodie

casa preferataLeu (23.07 – 22.08)

Pentru el, locuinta are valoare doar daca este impartita cu cei dragi, daca e deschisa prietenilor, daca e admirata de vecini sau de alte cunostinte. Poate sa aiba si un castel poleit cu aur, el va fi nefericit de va trebui sa traiasca singur inauntru. Daruit din nastere cu simt regizoral si dramatic, Leul va cheltui multa energie si multi bani pentru a-si pune in scena' casa, astfel incat spectacolul sa fie grandios. Este incantat sa introduca in cadru obiecte de decor infatisand leul sau soarele.

Cum îi place

Adora stilul somptuos, impresionant: cu fatade elaborate, camere mari, multa lumina, risipa de oglinzi, ornamente aurite (sau lucioase, lacuite), pardoseli sclipitoare. Mobila stil ori din esente nobile, cu intarsii, e cea mai apreciata, dar merge si cea moderna (de lux, in special daca e achizitionata dintr-o expozitie sau inspirata din publicatiile in voga). Nevoia lui de caldura se rasfrange in culorile folosite (auriu, oranj, corai, ocru sau tonurile savanei) si in temperatura ambientala, reglata astfel incat sa poata sta cat mai lejer imbracat. Are un spirit creator si tineresc, care se vede in unele detalii jucause ale decorarii. Televizoarele stau la loc de cinste: daca se poate, cate unul in fiecare incapere.

Colţul favorit

Livingul sau alta incapere centrala si frecventata; fotoliul preferat (sau canapeaua), in care se simte ca suveranul pe tron; budoarul sau masuta de toaleta, plina de farduri si oglinzi.

 

Fecioară (23.08 – 22.09)

Este experta perfectiunii domestice. La ea, casa e laboratorul de testari, atelierul in care mestereste, sala chirurgicala unde opereaza cu maxima dexteritate. Maniaca a preciziei, presara peste tot ceasuri, termometre, cantare, recipiente gradate etc. Nu spune ca inauntru e racoare', ci ca sunt fix 16 grade', nu caleaza masina de spalat dupa ochi, ci cu bula de nivel… Curatenia e alta manie, care o obliga periodic sa mute, sa frece, sa spele, sa calce, sa scuture, pana cade lata. Sifonierele si camarile ei sunt exemple ale perfectiunii: totul aranjat la linie, etichetat, datat.

Cum îi place

Functionalitatea e cuvantul-cheie. Spatiul e eficientizat: dulapuri, etajere, rafturi, cuiere, sertare etc. agatate pe pereti, pe usi, pe orice plan vertical… Zonele de odihna sunt simplificate la maximum: fara sofale, perne si jilturi moi, care ar putea incuraja lenea. Cele de lucru, din contra, se bucura de o atentie speciala: biroul, bucataria, atelierul, spalatoria etc. sunt utilate la maximum. Cu stilul sau practic, lipsit de fantezie, acromatic (mult alb, culori neutre) si vaduvit de acea dulce semidezordine tipica interioarelor intime, caminul Fecioarei ar putea parea auster si anost daca n-ar fi revarsarea de plante si copiii ei de suflet, necuvantatoarele, care-ti sar in brate, ti se freaca de picioare sau te imbata cu triluri.

Colţul favorit

Bucataria, cu instrumentar complet, intretinut ireprosabil; baia, cu o slabiciune pentru masina de spalat si minicabinetul medical'; camarile, debaralele, gradina, terasa cu flori.

 

Balanţă (23.09 – 22.10)

Prin cautarile ei elaborate, Balanta nazuieste sa atinga armonia si concordia, fara de care traiul i-ar fi apasator. Caci, la fel ca o orhidee rara din Indii, pentru a straluci si a-si da intreaga masura, are nevoie de atentie, de tratamente speciale si de un mediu controlat. Locuinta devine mai importanta, intrucat e vorba de ambientul personal, singurul in care se poate reculege si in care-si poate reechilibra energiile, la adapost de vacarmul exterior. Semn de aer, indrageste spatiul si lumina. Venusiana de soi nobil, tanjeste dupa confort si frumusete.

Cum îi place

Ambianta agreabila, odihnitoare, care bucura ochiul si tihneste sufletului. Arcuiri domoale, culori pastelate, fotolii cu moliciuni senzuale, catifele, dantele, tablouri, tavi de arama, miniaturi de jad sau fildes, chinezarii din portelan delicat, bomboniere de cristal, albume de arta, reviste, carti, lumini difuze. Sau decor japonez, cu doar cateva stampe pe pereti, tatami pe podele si o vaza in care e o creanga de cires in floare. Gustul Balantei poate pendula de la clasic la modern, de la conservator la exotic, dar e un gust sigur, structurat, exigent, sofisticat, sprijinit pe legile esteticii; de aceea, aranjamentele ei plac oricui. Ferestrele cu izolare termica si fonica par a fi fost create anume pentru aceasta iubitoare de caldura, care detesta zgomotul.

Colţul favorit

Oricare, daca e impreuna cu perechea; dormitorul, caci iubeste somnul (si nu numai); biblioteca, invaluita in acorduri muzicale discrete; balansoarul de pe veranda.

 

Scorpion (23.10 – 21.11)

Intens si incordat, Scorpionul e incapabil sa duca o viata linistita. Desi este constient de riscuri, alearga dupa drama, zbucium, nesiguranta, pasiune si situatii extreme. Inconstient, dar inevitabil, pornirile i se rasfrang si asupra atitudinii fata de locuinta: se muta, renoveaza, demoleaza, construieste, reamenajeaza, face imprumuturi mari pentru a achizitiona ce-si doreste, lupta prin tribunale ca sa intre in posesia unei case mostenite, traieste in acelasi apartament cu perechea de care a divortat, zbatandu-se in itele unui partaj complicat.

Cum îi place

Chiar daca interiorul e aranjat cu gust, stilul pastreaza o nota punctata cu elemente dure si sumbre. Monotonia e sparta brutal de unghiuri ascutite. Mobilele sunt grele. Tonurile sunt intunecate, cu o preferinta pentru negru, rosu-inchis si verde-masliniu. Decorul are ceva de pestera (tapetul de pe pereti, draperiile grele sau obloanele?) ori de asprime naturala: piatra, grinzi din lemn aparente, tesaturi din lana netoarsa, in sau canepa. Adesea, apar detalii care inspira neliniste: masti, arme albe. Rar se intampla sa functioneze totul bine (se defecteaza prizele, se infunda conductele, se sparge o oglinda etc.) – este impactul energetic al frustrarilor, al furiei reprimate asupra mediului.

Colţul favorit

Toate locurile secrete, misterioase, greu accesibile sau foarte intime: camera in care se afla seiful sau biroul cu pereti dubli, pivnita, podul, baia, closetul. Apa: jacuzzi, piscina.

 

Săgetător (22.11 – 21.12)

Sagetatorul e un nesatios cu ganduri marete si gusturi grandioase, un drumet profesionist. Semn dublu, are o natura duala, care se repercuteaza asupra felului in care se raporteaza la camin. O parte din el e complet dezinteresata si nu se simte bine decat atunci cand e pe alte meleaguri. Cealalta parte aspira la un statut de vaza, demn de patronul sau, Jupiter-Zeus, si tare i-ar placea sa faca din casa un Olimp, la care muritorii de rand sa priveasca cu veneratie. Are simtul aventurii, dar si pe cel al anvergurii. Greu de impacat cele doua tendinte in designul domestic… Dar nu imposibil!

Cum îi place

Adora spatiile largi, incaperile inalte, coloritul de gala (purpura regala, violet-cardinal, albastru si verde-metalizat), fotoliile si divanele generoase, peretii imbelsugati, sifonierele corpolente, bufetele pantecoase, mesele de douasprezece persoane, camara doldora de bucate, baia cu cada de doua persoane, piscina si gratarul de picnic – toate cu scopul de a-i astampara aviditatea psihologica, bulimia sociala, dorinta de a impresiona. Din loc in loc, apar detalii care-i tradeaza spiritul aventuros si dorul de duca: trofee sportive sau vanatoresti, fotografii din calatoriile facute pe mapamond, harti ale lumii, picturi infatisand vapoare pe mare, scene cinegetice sau peisaje exotice, miniaturi de cai, masini de curse sau obiective turistice vestite, dusumele de bambus chinezesc, gresie spaniola…

Colţul favorit

Curtea, terenul sau sala de sport, garajul masinii (marea lui dragoste!), sufrageria plina de lume si de bunatati, masa de bridge sau remi, iar la varsta a treia, biblioteca si capela.

 

Capricorn (22.12 – 20.01)

Asa cum Saturn, planeta care il guverneaza, isi delimiteaza spatiul personal impresurandu-se de inele, si Capricornul isi protejeaza arealul ridicand ziduri de aparare in calea intrusilor nedoriti. Natura sa austera, retrasa si rigida isi pune pecetea asupra caminului care, din afara, pare insingurat si inchistat. Ar putea fi asemuit cu o cazemata, un refugiu, o cabana, un barlog, o grota, o carapace, o fortareata saseasca. In acest loc ferit de curiosi si arareori calcat de pas strain, chiar si menajera e greu tolerata. Insa proprietarul e un ambitios conservator, cu gusturi stilate, care cauta calitatea, trainicia si ordinea.

Cum îi place

Durabilitatea si puternica legatura cu regnul mineral dau nota de baza. Peretii sunt in prim plan: din piatra sau caramida aparenta, in calcio-vecchio sau garnisiti cu tapiterii, picturi, aplice, pendule. Acoperisul ideal e din tigla sau ardezie, pardoselile – din mozaic, marmura sau gresie, bucataria si baia, invelite complet in faianta. Ceramica, teracota, majolica ori portelanul lucesc stins in trupul sobelor cu dichis ori al obiectelor cu scop deopotriva practic si ornamental. In peisajul natural-neutru (gri, bej, maro, negru, verde-stins), orgoliile capricorniene rabufnesc pe alocuri in albastru-regal sau in nobilul rosu-burgund. Traditia si timpul sunt cinstite in mobila masiva, cu furnir intunecat, in argintaria patinata, antichitatile autentice. Fara risipa. Tot ce nu e strict util trebuie sa aiba statut de investitie.

Colţul favorit

Incaperile retrase si linistite, precum biblioteca sau biroul personal (care are si rol de cartier general al gestionarii responsabilitatilor), curtea interioara, masuta de sah.

 

Citeşte mai multe aici

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie