Copiii viitorului: baiat, fata, ce vrei tu!

Ponderea baietilor, de 51,5%, si a fetelor, de 48,5%, in numarul anual al nascutilor vii a fost aproape constanta in perioada mentionata, aflam de la Dorel Gheorghiu, directorul Directiei de Statistica Demografica din cadrul Institutului National de Statistica.

„Si totusi, aceeasi serie de ani arata ca, in populatia Romaniei, numarul femeilor este mai mare decat cel al barbatilo: 51% in cazul femeilor si de 49% in cazul barbatilor – pondere aproape constanta in intervalul dat. O explicatie a acestei situatii este data de speranta de viata a femeilor, care este mai mare decat a barbatilor.

Femeile traiesc, in general, cu sase-sapte ani mai mult decat barbatii. Demografic, Romania este inca „in echilibru (chiar daca fragil), dar in multe alte tari situatia este ingrijoratoare.

India, de exemplu se confrunta cu mari probleme demografice iar numarul de nou-nascuti de sex feminin scade ingrijorator de la an la an.

In afara de implicatiile la nivel social pe care le presupune selectia genetica, implicatiile la nivel psihologic si emotional sunt uriase.

Parintii care apeleaza la aceste masuri extreme pentru a crea copilul pe care si-l doreau vor avea, mai mult ca sigur, anumite asteptari de la acel copil. Daca fetita lor nu va iubi papusile sau baiatul lor nu se va inscrie la fotbal si va prefera orele de dans?

Cand platesti zeci de mii de dolari pentru un „serviciu, te astepti sa primesti un „produs de calitate. Si asta pune o uriasa presiune asupra copilului ales din oferta posibila.

Pe de alta parte, daca primul nascut a fost conceput pe cale naturala, iar la al doilea parintii au facut apel la tehnici de selectie genetica pentru a obtine sexul dorit, asta are numeroase implicatii asupra copilului existent. E ca si cand i s-ar spune: „Mami si tati te-au dorit si pe tine, dar nu atat de mult ca pe fratiorul/surioara ta.

Cateva scenarii
Teoriile despre superioritatea raselor au dus la disparitia de pe fata pamantului a mai multor milioane de oameni, considerati, genetic, inferiori. Nazistii au sterilizat oameni sau i-au omorat, pur si simplu, pe cei „impuri.

Permitand cuplurilor sa aiba puteri nelimitate de creatie, nu cumva repetam istoria? – se intreaba unii dintre oponentii tehnicilor de selectie genetica.

Altii sunt mai degraba ingrijorati ca doar cei bogati vor beneficia de optiunile geneticii si ca, astfel, se va exacerba prapastia sociala.
Sustinatorii acestor tehnici atrag insa atentia asupra aspectelor pozitive de necontestat.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4 5 6 7


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Fertilitate