Cum îi amenajezi camera în funcție de zodie

stickereCopilul Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)

Acest copil este caracterizat de verbul „a cumpăni”. El se simte bine numai acolo unde există echilibru și armonie și caută confortul și liniștea. De multe ori, apreciază numai aspectul exterior al lucrurilor. Când obiectele din cameră sunt în număr par, se simte protejat și în siguranță. Probabil că va vrea două calendare, unul pe perete, pentru a-l admira, și altul pe birou, pentru a nota pe el.

Este comod din fire. Dar adoră ordinea și curățenia. Îi place să se înconjoare de lucruri frumoase, nu neapărat scumpe. Este un copil sensibil, și motivele florale sunt cele mai potrivite pentru accesoriile din camera sa.

Nu-i place singurătatea, de aceea poate căuta compania jucăriilor cu care poate vorbi: păpuși vorbitoare, instrumente muzicale care scot diverse sunete, mașinuțe cu baterii.

Este o gazdă perfectă, iar atunci când prietenii vor să rămână peste noapte este foarte fericit. Deși nu are frați, în camera lui trebuie să existe paturi suprapuse. Visează să devină actor, cântăreț, scriitor sau diplomat. Dar este mai bun ca judecător sau avocat.

 

Copilul Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Copilul acestei zodii are un spirit de independență foarte dezvoltat. Este ambițios și extrem de posesiv cu lucrurile sale. Cu greu va putea fi convins să i se ia un obiect din camera lui.

Îi plac formele rotunde , iar camera lui va avea mobilier fără prea multe unghiuri ascuțite. Alege-i un birou oval, un scaun cu spătar rotunjit, pat cu tablie rotundă. De asemenea, îi plac accesoriile care se răsucesc. culorile reprezentative sunt violet și indigo. Însă nu-i decorați camera în aceste două culori, ci mai degrabă în tonuri calde ce derivă din cele două culori. Folosiți violet și indigo numai ca „pete de culoare”.

Se agită mult, de aceea nu trebuie să aibă în cameră obiecte care se sparg ușor și în care s-ar putea răni; fără vaze, oglinzi, fructiere. Toate obiectele de mobilier trebuie să fie bine asamblate și fixate de pereți. Copilul are o fire vulcanică, așa că evitați să-i luați jucării din categoria celor „războinice”.

Canalizați-i energia spre practicarea unui sport, spre jocuri de îndemânare sau construcție. Are înclinații spre profesii riscante, precum polițist, detectiv, medic chirurg.

 

decoCopilul Săgetător (22 noiembrie – 20 decembrie)

Pe copilul din această zodie nu-l interesează amănuntele, ci vede numai viziunea de ansamblu. Este foarte comunicativ, deci va dori să aibă în cameră calculator, telefon, televizor, combină muzicală și alte accesorii tehnologice moderne. Acestea vor fi mai importante decât clasicele jucării.

Este un copil extrovertit, care cântă și dansează des, își face ușor prieteni. Centrul camerei copilului Săgetător trebuie să fie lăsat liber pentru a avea loc să se manifeste. Fiind zodie de Foc, roșul și portocaliul sunt culorile dominante. Îl încântă formele geometrice, deci o masă triunghiulară și un cuier din romburi suprapuse îl vor încânta.

Este foarte curios și prinde repede. Nu se lasă până nu află cum este asamblat un aparat, așa că nu este exclus să le găsești demontate. Veselia și optimismul său sunt molipsitoare. Vrea să devină „artist”, dar are calități și pentru meseriile de: pedagog, judecător, preot, medic veterinar.

 

Copilul Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie)

Este un copil introvertit și rezervat și muncește mult pentru orice fleac. Este genul de copil care stă acolo unde îl pui și rareori își expune punctul de vedere.

Nu-i place dezordinea, este harnic și conștiincios și studiază mult. De aceea biroul trebuie să fie cea mai importantă piesă de mobilier din camera lui, la alegerea căreia trebuie să acorzi cea mai mare atenție.

Adoră natura și îi place să regăsească o parte din ea și în camera sa: ar putea fi un copac desenat pe ușa dulapului, un tapet cu flori, un tablou cu un peisaj de la malul mării.

Ca reprezentant al unei zodii de Pământ, este marcat de influența nuanțelor de galben și portocaliu. Deși nu pare, este încăpățânat și poate fi egoist. Nu împrumută nimic nimănui și se integrează greu în colectivitate, își face cu greutate prieteni. Îi plac jucăriile cu telecomandă și va fi bun în meserii ca: învățător, constructor, muzeograf, bibliotecar, istoric, arheolog.

 

decoCopilul Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)

Este un copil ingenios și priceput, entuziasmat de tot ceea ce este nou. Adoră ineditul și este foarte creativ. Rezolvă problemele cu abilitate și dexteritate și nu-l întrece nimeni la jocurile de construit. Se simte bine dacă în cameră există multe tablouri cu peisaje, deoarece iubește natura. Își dorește geamuri mari, pentru a avea multă lumină.

Dacă încăperea mai este și la mansarda, este cel mai fericit. Adoră florile și dacă în camera lui predomină stilul avangardist, atunci va fi mulțumit. Îi plac până și zugrăveala în dungi verticale și mobilierul viu colorat.

Pernele vor avea forme bizare și are tot felul de lăzi și lădițe pline cu fleacuri. Câteva dintre meseriile pe care și le va alege: scriitor, artist, mecanic sau electronist.

 

Copilul Pești (19 februarie – 20 martie)

Copilul acestei zodii este generos, galant, sensibil și mărinimos. Se va sacrifica oricând pentru ceilalți. Nu duce lipsă de imaginație, de aceea va îmbunătăți tot timpul câte ceva în camera lui. Îi place să decupeze imagini din reviste și să realizeze colaje, desenează pe pereți diverse modele, taie pedeaua pentru a-i face franjuri, leagă draperia cu șiretul de la pantofi.

Schimbă permanent ordinea lucrurilor din cameră, pentru a da impresia de varietate. Este o persoană afectuoasă, se atașează de lucrurile din cameră și cu greu va da unul dintre ele.

Îi place luxul orbitor, iar când beneficiază de el, i se pare normal. Când nu, se refugiază într-o lume imaginară, negând-o insistent pe cea reală. Are un simț al frumosului foarte dezvoltat și nu va accepta în camera sa obiecte care nu se armonizează. Iubește culoarea albastru.

Lenjeria de pat are nuanțe de albastru, ceasul e în formă de delfin, jaluzelele sunt bleu, cuierul are forme unduitoare. Are o întreagă colecție de pești (din sticlă, lemn, lut, carton , plastic).

Printre posibilele meserii pe care le-ar putea urma: decorator, profesor, astrolog, pictor, actor. Este, de asemenea, un bun manager.

 

Sursa: „Camera copiilor”, Ed. Cartea de buzunar

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Psihologie