Directoarea creșelor din Ploiești și câteva educatoare, acuzate că au furat mâncarea copiilor

Directorul Centrului Creșe din Ploiești a fost reținută de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru 24 de ore într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupție și delapidare. Tot în același dosar sunt anchetate și patru angajate ale creșelor din Ploiești. Femeile sunt acuzate că ar fi furat din mâncarea destinată copiilor, dar și din produsele de igienă care ar fi trebuit să ajungă la ei.

Angajatele creșelor i-ar fi oferit bani directoarei ca să închidă ochii' la furturi, notează Adevărul.

Citește și: Meniul dintr-o cresa din Romania continea 3 deserturi pe zi

Domiciile educatoarelor și sediile creșelor au fost percheziționate de polițiști și s-a decoperit că locuințele femeilor aveau  podurile pline'.

În anchetă sunt vizate și alte persoane implicate în administrarea unității de învățământ, dar în cazul acestora nu au fost deocamdată luate măsuri. Directoarea creșei va fi prezentată cu propunere de arestare preventivă pentru luare de mită.

Primăria Ploiești a anunțat că activitatea celor șase creșe nu este afectată de acest caz.

'Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la percheziţiile derulate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un dosar în care se fac cercetări pentru dare şi luare de mită, la creşele din municipiul Ploieşti, municipalitatea nu face comentarii asupra acestei speţe. Organele de cercetare acţionează conform legii, iar în această situaţie justiţia îşi va urma cursul, prezumţia de nevinovăţie fiind valabilă până la o sentinţă definitivă. Conducerea primăriei îşi exprimă regretul fată de această situaţie şi asigură părinţii că activitatea din interiorul creşelor nu va fi afectată de aceste evenimente', a transmis, marţi Primăria Ploieşti, potrivit știripesurse.ro.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri