Jocul Momo – Noua „Balena Albastra”

Un nou „joc” este suspectat ca ar putea face victime printre copii si adolescenti, dupa isteria neconfirmata numita Balena Albastra, ce a luat amploare in primavara anului trecut.

Momo, in realitate o imagine infricosatoare a unei opere de arta, este personajul in spatele caruia s-ar ascunde persoane neidentificate, ce ar convinge copii si adolescentii sa se sinucida, prin intermediul aplicatiei WhatsApp, sustin numeroase surse din presa internationala.

„Provocarea”, cum este numita de presa straina, presupune contactarea prin WhatsApp a unui profil numit Momo, ce le-ar trimite o serie de imagini violente si tulburatoare, precum si provocari.
Similar mitului Balenei Albastre, si acest joc ar putea incerca sa convinga copiii sa se sinucida. Creatorul operei de arta infricosatoare a negat orice fel de legatura cu panica generata de imaginea folosita de presupusul cont de WhatsApp.

Jocul Momo - Noua Balena Albastra

Jocul Momo, la fel de „confirmat” ca si Balena Albastra

Pana in prezent, moartea unei fetite in varsta de 12 ani din Argentina este pusa pe seama acestui joc teribil. Se presupune ca adolescenta ar fi primit in mod repetat imagini violente si amenintari din partea profilului misterios, iar in final ar fi vrut sa ii trimita un clip video cu propria sinucidere.
Momentan insa, autoritatile inca efectueaza cercetari in acest caz si nu exista confirmarea ca fata si-ar fi luat viata din cauza jocului Momo.

Jocul Momo nu este prima isterie de acest tip din mediul online, iar Balena Albastra nu a fost nici ea lipsita de precedent.
In primavara anului 2014, 2 fete din SUA, Wisconsin au injunghiat o colega de 12 ani de 19 ori, sustinand ca fapta lor a fost motivata de o alta provocare, numita Slender Man.

In mod miraculos, fata a reusit sa scape din padurea in care a fost injunghiata de colegele ei, dupa ce s-a tarat pana la sosea si a fost gasita de un ciclist, ce a chemat ambulanta si i-a salvat viata.
Cele doua adolescente au fost condamnate la 40, respectiv 25 de ani de detentie, petrecuta intr-o institutie de boli mintale.

Sursa: metro.co.uk; Imagine: parentune.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau