Jocuri de vacanta in familie

0 – 2 ani
Pescuitul – pescuim cu undita pestii cu magnet din galetusa. Umple si goleste – avem nevoie de galetusa, sticlute de plastic goale, morisca, pahare de plastic, forme de nisip. Ii aratam copilului cum sa umple, cu ajutorul unui recipient, folosind apa din galetusa toate vasele disponibile si, eventual, ne prefacem ca le bem (suntem la restaurant si papam), le varsam, apoi le dam iar la umplut. Gradina de plaja – din ambalaje, carton, plastic, bete de chibrit, crengute, staniol, orice alte materiale, confectionati floricele, copacei, gardulet si gata gradina pe plaja! Copilul o va ingriji, o va uda cu stropitoarea, va plimba pe „alei masinute, papusi, animalute. Spalatoria de masini – dupa ce sunt bine tavalite prin nisip, masinile/jucariile vin la spalatoria amenajata langa paturica, iar contra taxei de doua scoici sunt spalate de stropitoarea cea harnica.

Peste 2 ani
Spune ce lipseste – din jucariile de plaja facem o mica expozitie (nu mai mult de cinci jucarii), punem copilul sa se intoarca cu spatele si ascundem una, el trebuie sa ghiceasca ce am ascuns. Pictura pe pietre – cu markere, tempera si pensule, pe pietre mai mari si plate de pe malul marii, facem tablouri si noi, si copilul, cand stam pe patura, intre doua balaceli. Modelino – din baloane mai groase umplute de copil cu nisip si bine legate la gura, putem face diferite forme, personaje, apoi le decoram cu marker. Picioruse/manute de ipsos – urma manutei sau talpitei lasata in nisipul ud (din galetusa, tavita etc.) se umple cu ipsos, care, dupa ce se intareste la soare, poate fi pictata de cel mic – devine o amintire pe viata.

Peste 5 ani
Coliere – pe snur de piele (de la magazin), punem pietre gaurite de pe malul marii, pe care in prealabil le-am pictat. Una pentru mine, una pentru mama, una pentru bunica…

Tablouri-colaj – tablouri cu tema marina pe carton tare de ambalaj, cu pesti, caracatite, barcute, vapoare facute cu elemente de pe plaja – scoici ce pot inchipui pesti sau vapoare, bete, pietre mici, alge uscate, nisip pictat, toate lipite cu aracet.

Potpuriu de sezon – in plasa de plastic care ambaleaza galetusa si lopatelele de nisip (majoritatea sunt ambalate in plasa), introducem urmatorul aranjament: pe o frunza mare de ficus sau pe o bucata de lemn adusa de valuri punem scoici, melci mari adunati in plimbarile pe malul marii, legaturici de betisoare uscate si alte flori uscate culese de copil, strangem bine plasa la ambele capete, iar cand ajungem acasa, turnam pe ele ulei volatil cu mirosuri la alegere.

Decor de vara – cu doua bete legate in cruce, sfoara, scoici, crengute, pietre cu forme ciudate putem face un obiect de decor pentru lustra sau peretele dormitorului, care sa ne aminteasca de vacanta de vara.
Distractie placuta!

Text: Cristiana Haica, Foto: Dreamstime.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Relatii