O fetiță de 11 ani a murit după ce i s-a făcut brusc rău. Copilul avea COVID-19

O fetiță de 9 ani, din localitatea Tureac, Bistrița Năsăud, a murit după ce i s-a făcut brusc rău. Tragedia a avut loc pe 11 martie, când tatăl fetei a sunat la 112 pentru a anunța că micuța nu mai este conștientă. Medicii care au ajuns la fața locului au încercat să o resusciteze pe copilă, dar fără rezultat.

După autopsie, medicii legiști au stabilit că fata era infectată cu SARS-CoV-2, dar cauza principală a decesului a fost că s-a înecat cu propria vomă.

„Prima cauză a decesului pe buletin nu este COVID. Acum trebuie să aşteptăm şi rezultatul anatomo-patologic, să vedem. Pe certificatul de deces este o cauză mecanică, aspirat de conţinut, adică s-a înecat cu vomă. Familia este în carantină, a fost lăsată doar pentru înmormântare câteva ore. S-a luat legătura imediat cu ei, pentru că ne-au sunat de la Medicină Legală, ne-au anunţat. Am vorbit cu colegii mei de la Epidemiologie şi au sunat imediat la familie. Au fost cooperanţi. S-au făcut deciziile de carantină, am anunţat Poliţia să supravegheze. Aşteptăm să termine – pentru că asta mai durează puţin – şi anatomo-patologicul, să vedem ce iese. Dar este încărcată pe platformă cu testul pozitiv, am luat legătura şi cu Bucureştiul şi aşteptăm să vedem, în funcţie de ce iese, să vedem dacă se declară ca deces COVID sau este cauză mecanică”, a precizat, pentru Agerpres, șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bistrița Năsăud, Anca Andriţoiu.

Fetița era elevă în clasa a II-a, la Școala Gimnazială Tureac, iar reprezentanții unității de învățământ au postat pe pagina de Facebook a școlii un mesaj emoționant despre tragedie:

„De astăzi, din clasa a II-a B, va lipsi zilnic Georgiana Capra și nu va mai spune Prezent' niciodată… De azi, Georgiana nu mai e elevă a Școlii Gimnaziale Tureac, ci e un înger sau o stea printre copiii din Ceruri. Te vom purta mereu în suflet, așa frumoasă, veselă, isteață și cuminte cum ai fost! Sperăm să ajungă până la tine dragostea noastră. Golul pe care l-ai lăsat e infinit mai mare decât banca de la școală. Adio, fetiță minunată! Colegii de clasa și doamna învățătoare Doinita Lacatis Întreg colectivul scolii este alături de familia greu încercată. Dumnezeu sa va dea putere și mângâiere în acest moment atât de dureros.”

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri