Remedii naturiste in sarcina

Plantele medicinale sunt si ele folosite in tratarea diverselor afectiuni. Este bine sa ceri sfatul unui specialist, intrucat anumite plante pot interactiona cu medicamentele deja prescrise.
Homeopatia are ca principiu de baza tratarea bolnavului si nu a bolii. Cu alte cuvinte, daca nu te simti bine inseamna ca in corpul tau exista un dezechilibru, o lipsa de armonie.

Reflexologia sustine ca toate organele si glandele din corpul nostru au un corespondent in diferite puncte de pe suprafata talpii. Reflexologul apasa diverse locuri din talpa pentru a identifica orice posibil blocaj. Este eficienta mai ales in tratarea stresului.

Important despre aromoterapie:
1. Nu te lasa pacalita de etichetele produselor pe care scrie „uleiuri aromate! Desi au un miros placut, acestea nu sunt uleiuri volatile si, prin urmare, sanatatea ta va avea numai de suferit de pe urma lor!
2. Adevaratele uleiuri volatile nu sunt… uleioase. Daca vrei sa fii sigura de calitatea unui ulei aromat, pune o picatura pe o bucata de hartie. Daca apare o pata uleioasa, inseamna ca a fost diluat.
3. Roinita (Melissa officinalis) este folosita de secole pentru calitatile ei calmante si de netezire a ridurilor. Gandeste-te ce minuni ar putea face si pentru tine!

Remedii naturiste pentru…

TINE
– Pentru marirea rezistentei la oboseala, se recomanda apasarea zonei aflate intre cele doua tendoane de la incheietura mainii. Prin stimularea acestui punct se poate spori vitalitatea naturala a organismului. Apasa cu degetul mare timp de 60 de secunde.
– Pentru a-ti spori capacitatea de concentrare, inhaleaza cateva picaturi de ulei volatil de menta. Este un procedeu ideal pentru „limpezirea gandurilor.
– In caz de epuizare nervoasa, iti recomandam produsul Catina vitaminizant. Catina este indicata in asteniile psihice si fizice, in combaterea starilor de nervozitate si anxietate. Pentru a reusi sa faci fata unui efort intelectual de durata, este bine sa iei lecitina si combinatia de vitamine si minerale Centrum.

COPII
– Pentru nas infundat, trateaza-i cu Inhalant (contine uleiuri volatile de pin, menta, lavanda si eucalipt). Este recomandat in rinofaringita si in sinuzite. Se inhaleaza seara, inainte de culcare.
– Pentru tuse chinuitoare, iti recomandam Bronchicum (tinctura de cimbru, de sapunel si de coaja de quebraco, ulei de eucalipt si mentol). Pentru faringita si laringita, incearca Proposept, pe baza de propolis sau Eurosept. Tusomag este recomandat pentru tusea seaca (la fel si Paxeladin si Tussin).
– Pentru raul de masina se recomanda inhalarea unui amestec de uleiuri volatile de menta si lavanda.
– Inainte de culcare, da-le un suc concentrat in vitamine, dar cu efect soporific (de somnifer). Pentru asta, pune intr-un mixer sucul de la trei morcovi, doua mere zemoase si o jumatate de laptuca. Presara un praf de nucsoara.

Stiati ca?
Anumite medicamente pot eroda peretele intern al aparatului digestiv, cauzand dureri si chiar ulcer. Antibioticele (de multe ori prezente in carne si in produsele lactate) pot distruge flora bacteriana din intestine, ceea ce duce la aparitia unor simptome neplacute, cum ar fi constipatia, intoleranta la anumite alimente si aftele.

Text: Cristina Alexe, Foto: Dan Borzan.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate