Clătite se pot mânca atât ca desert, cât și ca gustare sau mic dejun, fiind preferatele copiilor, dar și ale adulților. Iată unele dintre cele mai simple și gustoase rețete de clătite pe care le poți face pentru cei dragi. Adorate ade copii, dar și de părinți, clătitele sunt unul dintre cele mai accesibile și
Orice parinte cauta sa isi hraneasca copilul cat mai sanatos si, daca se poate, cu cat mai putine dulciuri! Uneori insa, sanatos si dulce nu sunt neaparat doua notiuni opuse! Iata 3 retete simple de inghetata de casa pentru copii pe care le poti pune in aplicare ori de cate ori cei mici au pofta
Începând de miercuri, 29 martie, găsiți la toate chioșcurile de ziare „Cel mai trăsnit manual de gătit pentru copii”, din colecția „Bucătărescu – trăiesc ca să mănânc”, oferit de ziarul Libertatea. În Orașul Deliciilor, aproape toate străzile au nume de mâncare. De pildă, școala se află pe strada Pilaf cu Ciuperci, clădirea primăriei e la
Foarte bogat în betacaroten, potasiu, fier, magneziu și triptofan, dovleacul este un aliment ideal de introdus în meniul copilului, chiar din primul an de viață. În mod natural dulce și cu o culoare atrăgătoare, el va plăcea celor mai mulți dintre bebeluși, dar și juniorilor, ceva mai mofturoși la masă. Și ca să fii sigură
Ingrediente: 5 oua 1 cutie pate (100 gr) 2 linguri maioneza 2 linguri mustar masline morcov gogosari marar Preparare: Se fierb ouale si cand sunt gata se tin putin in apa rece, pentru a se curata mai usor. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei cand se pun la fiert, altfel exista riscul sa se
Ingrediente: 2 felii de paine graham 2 felii de salam Palaciego 1 felie de salam sunca de pui rotund 2 masline 1 bucatica de ardei gras rosu 1 bucatica de castravete 2 tringhiuri de cascaval 2 bucati de carnat Preparare: Se aseaza pe o farfurioara colorata vesel 2 felii de paine graham una langa alta,
Ingrediente: ardei gras rosu mare cateva felii de sunca de pui orez ceapa verde marar verde 3-4 morcovi tineri si dulci ulei sare curry Preparare: Se fierbe orezul in apa cu sare. Separat, se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul. Apoi se scurge bine
Ingrediente: salam Palaciego sunca presata masline negre cascaval 1 morcov 1 ardei gras rosu 1 castravete Preparare: Se taie cuburi din sunca presata, se trec printr-o tepusa de frigaruie, se orneaza deasupra cu patratele de cascaval, castravete si ardei. Locomotiva se face mai inalta si se orneaza cu maslina, iar rotile se fac din rondele
Ingrediente: 1/2 kg creier de porc, unt, sare, piper, o felie de paine inmuiata in lapte si mixata, un ou batut spuma, pesmet, cascaval Preparare: Se spala creierul in apa rece si se fierbe in apa putin sarata si doua linguri de otet. Cand este gata, se scurge bine de apa si se amesteca bine
Ingrediente: o conopida mica; unt; un borcanas de iaurt; cascaval ras Preparare: Se ia o conopida, e spala, se desparte in buchetele si se fierbe. Se unge un vas de Jena mic cu unt si dupa ce conopida a fiert se pune in vas. Separat, se amesteca 1 borcanas de iaurt cu cascaval ras si
Ingrediente: 2 dovlecei; 2morcovi; orez; 100 grame carne fiarta; putin ulei; sare; marar tocat marunt Preparare: Dovleceii se spala foarte bine. Morcovii taiati felii se fierb separat. Orezul se spala si este fiert in apa in care au fiet morcovii. Se amesteca 100 grame de carne fiarta taiata cuburi, felii de morcovi, dovleceii taiati marunt,
Ingrediente: orez, lapte, fructe confiate/iaurt cu fructe Preparare: Varianta 1: preparam orez cu lapte dupa reteta stiuta, la care adaugam neaparat 1 lingurita de unt si spre sfarsitul prepararii pe foc se pun stafide, caise/mere/pere confiate taiate marunt. Se pot pune si fulgi de cocos, ciocolata rasa. Varianta 2: portia de orez cu lapte deja
Ingrediente: 1 file de peste (eu am folosit numai pastrav proaspat), 1 cartof, 3 catei de usturoi, 1 feliuta de ardei gras, 1 morcov mai mic, 1rosie, patrunjel, unt si sare. Preparare: Fileul de pastrav se spala bine, se pune in hartie de copt si se coace in cuptor cam 10 minute. Se iau legumele,
Ingrediente: 1 l apa, 200 g malai, 1 lingurita de sare branza telemea, smantana Preparare: Apa si sarea se pun la fiert impreuna intr-o oala sau intr-un ceaun. Cand clocoteste apa, se adauga malaiul in ploaie, amestecand repede ca sa nu se faca cocoloase. Este de preferat sa fiarba la foc mic 15 minute. Cand
Ingrediente: 1 piept de pui, 4 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina, 1 patrunjel, 1 ceapa, 50 g taitei, sare, vegeta, patrunjel verde tocat marunt. Preparare: Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se taie bastonase. Ceapa se cresteaza in patru. Carnea se pune la fiert cu sare si se spumeaza. Dupa 30 min. se adauga legumele. Dupa
Ingrediente: 2-4 ardei gras, piept de pui, ceapa, orez, rosii, putin bulion, verdeata. Preparare: Se calesc ceapa si orezul in foarte putin ulei de masline, se adauga o lingurita de verdeata si una de bulion, dupa care se iau de pe foc, se amesteca cu pieptul de pui tocat. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii,
Ingrediente: 1 lingura de praf de budinca; 250ml lapte; 1/2 lingurita cu zahar; 1 banana mica sau alte fructe Preparare: Amesteca budinca cu o parte din lapte pana obtii un amestec omogenizat. Incalzeste restul de lapte, adauga-l peste budinca si amesteca bine. In cratita adauga zahar, fierbe continutul la foc mic, amestecand continuu. Taie felii
Ingrediente: 2 felii de paine neagra; 25 g unt; 2 linguri de stafide; 2 oua; 1 lingura zahar; 300 ml lapte; scortisoara. Preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C sau 350F. Unge painea cu unt dupa care tai-o in patru. Presara stafidele si pune painea intr-un vas cu capac. Se bat ouale intr-un vas. Se adauga
Ingrediente: 1 ardei gras rosu, 1 felie cascaval, 1 felie castravete, cateva bobe de mazare oparita si racita, o jumatate piept de pui, pesmet , o lingura faina Preparare: Se fac niste crochete din piept de pui tocat amestecat cu putin cascaval si ardei gras rosu tocat marunt marunt si cu un ou batut bine
Ingrediente: 1 foaie de placinta 1 morcov 1 ceapa mica 4 felii de sunca de praga 1 ardei rosii 1 cub de unt 2 felii mozzarela Preparare: Se taie feii subtiri morcovul, ardeiul rosu, ceapa si sunca de praga, se amesteca toate, se calesc putin in tigaia incinsa cu un strop de unt ca se