Salata Endivia este unul dintre cei mai buni aliați atunci când te-ai decis să începi o dietă. De ce? Pentru că frunzele de Endivia, Frisee și Radichio sunt savuroase și sățioase. Au un număr de calorii scăzut, doar 17 la 100 de grame și conțin foarte multe fibre. Endivia este recomandată și în cazul în
Ingrediente: • 1⁄2 baghetă de pâine, ruptă bucăţi • 6 linguri ulei de măsline, plus ceva pentru stropit • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi • 400 g roşii, tăiate sferturi • 1 ceapă roşie, tăiată rondele • 1 lingură oţet de vin balsamic • 4 smochine, tăiate sferturi • 50 g parmezan, ras • 1
Ingrediente: • 1 salată verde medie • 1 ou • 1 linguriță unt • 1 vârf de cuțit chimen Mod de preparare: Salata se fierbe la abur timp de 3 minute. Apoi se pune într-un blender alături de restul ingredientelor și se mixează câteva minute. Se pune amestecul într-un vas, se acoperă
Eisberg te ademenește cu gusturi noi. Salata Narcisa este cea mai fresh combinație de frunze verzi (endivia, frisee, radicchio), morcov și sfecla rosie. Inspirată de gastronomia mediteraneană, Narcisa îți provoaca gustul. Puțin amăruie, această salată se ”asortează” cu orice tip de carne sau brânză îți preferă papilele gustative. Poftă bună!
Ingrediente pentru 3 porții 1 pungă cu frunze de baby spanac 4-5 felii de brânză de capră 1 triunghi de pâine integrală cu multicereale și semințe (se găsește gata preparată, în supermarket) 1 pară 5 linguri de ulei de măsline 5-6 linguri de oțet balsamic (după gust) Mod de preparare Se așază într-un vas frunzele
Ingrediente: legume pentru supa frunze dafin sare piper 200 g ton 50 g ceapa 2 linguri suc de lamaie 4 linguri ulei de masline 1 legatura busuioc 2 catei de usturoi 30 g masline Preparare: Legumele se spala, se curata si se taie cuburi mici. Se oparesc in 500 ml apa fiarta cu foi
Ingrediente: 500 g creveti 30 g unt o salata verde o legatura usturoi verde 2-3 castraveti o legatura patrunjel zeama de la o lamaie sare; piper negru macinat 3 linguri ulei de masline Preparare: Pentru inceput , se spala salata verde.Se scurge bine de apa si se lasa pe un servet de bucatarie. Intre
Ingrediente: – 2 catei de usturoi – 1 iaurt mic organic – 1 lamaie (fara coaja) – 1 cubulet de unt organic – un pachet cu fructe de mare bio, congelate (in cazul in care gatiti doar creveti, alegeti-i proaspeti si cat mai mari) – sare dupa gust Preparare: Practic, pestele si fructe de
Ingrediente: 1 ridiche neagra 1 morcov 2 mere ulei sare, piper Preparare: Se curata morcovul si ridichea. Se spala si se dau prin razatoare.Merele se spala si se dau si ele prin razatoare. Se asezoneaza cu ulei, sare si piper dupa gust.
Ingrediente: 1 macrou afumat maioneza o ceapa ulei lamaie 100 ml otet Preparare: Macroul se curata de piele si oase si se taie in bucatele mici. Ceapa se taie solzisori, se freaca cu sare si apoi se pune in 100 ml de otet si se lasa 15 min. Se pregateste maioneza din 2 galbenusuri crude
Ingrediente: 1/2 kg pastai , 1 galbenus, 3 linguri smantana, ulei, sare, piper, usturoi dupa gust. Preparare: Pastaile se curata de codite si se spala. Se oparesc si se scurg de apa. Din galbenus preparam maioneza. Cand s-au racit pastaile le taiem feliute subtiri. Le amestecam cu maioneza, smantana, usturoiul pisat, adaugam sare si piper.
Ingrediente: ardei grasi 1 lingura zeama de lamaie sau o lingurita otet 1 lingura ulei sare usturoi Preparare: Se pun la copt pe o tabla incinsa, pusa pe aragaz la foc mediu, fara ca ardeii sa se arda prea mult, intorcandu-se pe toate partile pentru a se coace uniform. Pe masura ce se coc, se
Ingrediente: fructe proaspete sau/si din compot: portocale, banane, kiwi, mango, para, mar, ananas (sau orice alta combinatie de fructe, dupa preferinte) cocktail de fructe in sirop usor indulcite: pere, piersici, ananas,struguri, cirese frisca Hulala pentru decor Preparare: Toate fructele le-am taiat cubulete mici, apoi le-am amestecat si am pus si sucul de la cocktail-ul de
Ingrediente: 100 g andive 350 g piept de pasare fiert maioneza (preparata din: 1 ou, 150 ml ulei, sare, zeama de lamaie) 3 linguri smantana zeama de la 1 lamaie. Preparare: Se aleg andive tinere (andivele tinere nu au frunze verzi care sunt amare), se taie putin din cotor, se curata, se spala rapid sub
Ingrediente: 500 g rasol de vaca sau piept de pasare, 400 g cartofi, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 200 g mazare, 1 telina mica, castraveciori si gogosari acri, patrunjel verde, maioneza, masline, albus de ou fiert, mustar. Preparare: Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece.
Ingrediente: Pt. cornuri: 4 cornuri cu lapte 3 ardei de 3 culori 60 g branza 60 g cascaval 60 g svaiter unt cat o nuca 2 triunghiuri de branza topita cu smantana susan Pt. salata de primavara: ardei colorati divers, 1 morcov, 1 rosie, 1 castravete mic, zeama de la 1/2 lamaie, 1 lingura ulei
Ingrediente: 3 morcovi, 1telina, 2 radacini de patrunjel, 2 cartofi, 1 lingura maioneza, un piept de pui, 2 castraveti acri, mazare boabe, sare, piper, un iaurt. Preparare: Se pune pieptul de pui la fiert impreuna cu morcovul, telina si patrunjelul. Cand sunt aproape gata adaugam cartofii. Pieptul de pui il taiem cuburi, la fel procedam
Ingrediente: 2 rosii, 2 castraveti, 1 ardei gras, salata verde, mazare boabe, telemea, sare si piper dupa gust, 3 linguri ulei de masline, zeama de la 1 lamaie. Preparare: Se curata castravetii si se taie felii, salata se rupe, se taie rosiile si ardeiul gras solzi. Se pun intr-un bol, deasupra se pun cuburi de
Ingrediente: 400 g pastai verzi, 150 g sfecla, 1 mar mediu, 1 conserva de ton bucati, 50 g samburi de nuca, 1 lingura de mustar, 1 lingura de otet balsamic, 3 linguri de ulei de masline, sare, piper, verdeata pentru ornat. Preparare: Sfecla se fierbe in apa cu sare, la fel si pastaile (daca nu
Ingrediente: cativa catei de usturoi, sare, un iaurt mic, o lamaie, un cubulet de unt un pachet cu fructe de mare congelate. Preparare: Decongeleaza fructele de mare, timp de doua ore. Pune pe foc o oala mica de apa, iar cand aceasta fierbe, adauga fructele de mare si lasa-le zece minute. Intre timp, pregateste un