Alimente care previn cancerul de sân

Aproximativ 1 din 8 femei au un risc crescut de a dezvolta cancerul de sân. Moştenirea genetică joacă un rol important, dar şi stilul de viaţă şi alimentaţia pot juca, de asemenea, un rol important, în multe cazuri.
Mai jos sunt câteva alimente care pot ajuta la prevenirea apariţiei cancerului de sân sau, odată ce acesta s-a dezvoltat, prevenirea răspândirii.

  • Curcumă (turmeric) – prevenirea cancerului de sân şi prevenirea răspândirii către plămâni;
  • Afinele – fitochimicalele din afine opresc răspândirea cancerului;
  • Roşii – sunt bogate în licopen, care reduce riscul de cancer de sân;
  • Avocado – sunt bogate in acid oleic, care previne cancerul;
  • Vin roşu – reduce riscul de cancer doar dacă este consumat cu moderaţie (nu mai mult de 2 pahare/zi). În plus, reduce semnificativ efectele radiaţiilor radioterapiei asupra corpului şi face ca celulele canceroase să fie mai sensibile la această terapie;
  • Varză de Bruxelles – conţine o combinaţie de glucozinolaţi care apără organismulde toate tipurile de cancer;
  • Suc de rodie – distruge celulele canceroase;
  • Ulei de seminţe de in – conţine un nivel ridicat de lignani, care protejează împotriva cancerului;
  • Ceai verde – reduce riscul de a dezvolta cancer de sân şi previne răspândirea;
  • Usturoi – distruge celulele canceroase. Usturoiul gătit alături de carne, reduce substanţele chimice cancerigene din aceasta;
  • Broccoli şi conopidă – conţin indol-3-carbinol, o substanţă chimică care combate cancerul de sân;
  • Spanac – conform unui studiu, femeile care au mâncat spanac de cel puţin 2 ori/săptămână au avut o rată de 2 ori mai mică de a face cancer la sân, faţă de femeile care nu au mâncat spanac;

Citeşte mai multe aici

 

Mai multe articole