Calculator de sarcină

Informatii utile in sarcina

Calculator de sarcina: cum iti calculezi saptamanile de sarcina si data la care vei naste

Cu ajutorul acestui calculator de sarcina poti afla mai exact cate saptamani de sarcina ai deja, cand este estimat ca vei naste, plus o multime de informatii despre copilil tau, de exemplu data cand iivei putea simti miscarile sau data aproximativa cand ii vei putea afla sexul cu ajutorul ecografiei.

Introdu mai jos, in calculatorul de sarcina, data la care ai avut prima zi a ultimei menstruatii. In functie de aceasta data, calculatorul de sarcina iti va putea estima numarul de saptamani la care ai ajuns cu sarcina, modul in care aceasta evolueaza si etapele de dezvoltare ale fatului, precum si data estimata la care ar trebui sa soseasca noul membru al familiei.

De ce introduci data ultimei menstruatii in calculatorul de sarcina

Nu putine sunt femeile ce raman surprinse atunci cand, desi abia ce afla ca au ramas insarcinate, de regula in urma unui test de sarcina, afla si ca au deja 4 saptamani de sarcina.
Acest lucru se intampla deoarece, atat in calculul medicilor cat si cu ajutorul calculatorului de sarcina, numaratoarea saptamanilor incepe din prima zi a unui ciclu menstrual, adica din prima zi a ultimei menstruatii. Desi la acea data nu exista inca un fat, nu exista nici macar un embrion, aceea se considera, in retrospectiva, ca fiind prima zi de sarcina a viitoarei mame.

Cat de precis este calculatorul de sarcina

In functie de corectitudinea datei introduse de tine si de regularitatea ciclului tau menstrual, calculatorul de sarcina poate sa iti ofere o estimare mai mult sau mai putin precisa a evolutiei sarcinii tale.

Daca, de exemplu, ai un ciclu regulat de 28 de zile si stii exact care a fost prima zi a ultimului ciclu, calculatorul de sarcina iti va putea masura cu exactitate data la care ar trebui sa nasti, precum si evolutia puiului tau.

Daca insa ai avut parte pana in prezent de un ciclu menstrual neregulat, calculatorul de sarcina iti va putea face o estimare, care insa ar putea avea o mica decalare fata de realitate.

In urma estimarii facute de calculatorul de sarcina obtii cateva informatii de baza despre bebelusul tau. Cu toate acestea, informatii mai exacte poti obtine la prima ecografie efectuata la medicul specialist.
Acesta va masura fatul si ii va observa dezvoltarea, iar in functie de acesti parametri va putea sa iti spuna o data mai exacta a nasterii, precum si a sarcinii.

mai multe calculatoare online