Scutece pentru bebeluși: Cum să le alegi corect

Sursa foto: Shutterstock 

Orice proaspătă mămică știe că scutecele sunt una dintre cele mai grozave invenții atunci când vine vorba despre lucrurile necesare creșterii unui copil. Confortul și sănătatea bebelușului, precum și liniștea mamei sunt cele mai importante avantaje ale utilizării scutecelor. Însă orice părinte aflat în fața rafturilor pline de oferte din această categorie de produse îți poate spune că alegerea scutecelor potrivite nu este una atât de ușoară. 

Dacă și tu consideri alegerea scutecelor pentru bebelușul tău o reală provocare, îți venim în ajutor cu un ghid succint de criterii și sfaturi, pentru a ne asigura că vei face cea mai bună alegere pentru micuțul tău. Iată, așadar, cum alegi corect scutecele pentru bebeluși! 

Asigură-te că scutecele îndeplinesc anumite criterii de calitate și siguranță

Pielea unui bebeluș este de cinci ori mai sensibilă decât cea a unui adult. Și ținând cont de faptul că un scutec se află 24 de ore din 24 în contact cu pielea micuțului tău, calitatea și siguranța ar trebui să fie criterii de bază în alegerea scutecelor potrivite pentru bebe. Prin urmare, te sfătuim să te informezi cu privire la materialele din care sunt confecționate scutecele, dar și la ingredientele existente în aceste materiale. 

Verifică dacă în compoziția scutecelor se află parfum, coloranți, parabeni, clor, parafină și alte ingrediente dăunătoare pielii sensibile a bebelușului. Este de preferat să optezi pentru scutece fără ingrediente chimice, din materiale ecologice, prietenoase atât cu pielea bebelușului, cât și cu mediul. 

Alege mărimea potrivită a scutecelor în funcție de greutatea bebelușului 

Un scutec care are dimensiunea potrivită bebelușului tău nu doar că îl protejează mai bine de scurgerile accidentale, însă respectă și forma anatomică a corpului micuțului. Astfel copilul tău se va simți mult mai confortabil și va avea libertatea de a se mișca în voie. 

Criteriul în funcție de care vei alege mărimea potrivită a scutecului este greutatea bebelușului. Când vine vorba despre un nou-născut, trebuie să alegi scutece special adaptate acestei categorii de vârstă. Pe măsură ce copilul acumulează în greutate, vei schimba scutecele, achiziționând modele pentru noua sa greutate. 

Iată ce categorii de scutece vei găsi pe piață:

  • Scutece pentru copii născuți prematur (maxim 2,7 kg); 
  • Scutece pentru nou-născuți (maxim 4,5 kg); 
  • Scutece mărimea 1 – până la vârsta de 3 luni; 
  • Scutece mărimea 2 – până la vârsta de 6 luni; 
  • Scutece mărimea 3 – între 5 luni și 2 ani; 
  • Scutece mărimea 4 – între 1 și 3 ani. 

În gama Bebe GooGoo vei găsi toate aceste modele de scutece, indiferent de categoria de vârstă. Descoperă și tu aceste produse pentru bebeluși Bebe GooGoo exclusiv la Profi.ro

Alege scutece cu o capacitate mare de absorbție 

Pentru ca bebelușul tău să se simtă confortabil și pentru a evita scurgerile accidentale, este important ca scutecul să poată absorbi în mod corespunzător urina și să fie rezistent. De regulă, scutecul bebelușului se schimbă ori de câte ori este nevoie, însă în timpul nopții acest interval se poate prelungi. Prin urmare, este esențial ca scutecul să aibă o capacitate mare de absorbție, pentru ca pielea bebelușului să rămână uscată, evitând astfel apariția iritațiilor de scutec. 

Ține cont de sistemul de prindere al scutecelor 

Un alt aspect important în alegerea celor mai bune scutece pentru bebeluși este sistemul de prindere. Acest detaliu este foarte important mai ales după ce bebelușul va crește și va începe să se rostogolească singur de pe spate pe burtă, ceea ce va face dificilă schimbarea scutecului dacă sistemul de prindere va rămâne același ca la un nou-născut, și anume cu benzile cu arici din lateral. 

Astfel, dacă scutecele cu benzi laterale sunt potrivite pentru nou-născuți, pentru copiii mai mari, bucuroși să experimenteze rostogolirea, mai potrivite sunt scutecele cu benzi elastice, asemănătoare unor chiloței. Acestea nu numai că ușurează munca părintelui, ci și oferă prichindelului libertate de mișcare. 

Informează-te și testează mai multe modele de scutece 

În final, mai avem un sfat important pentru tine: informează-te referitor la orice produs pe care-l alegi pentru copilul tău. Consultă-te cu alți părinți, citește site-uri de profil, analizează raportul calitate-preț al scutecelor, testează și compară diverse produse, până ce-l găsești pe cel care se potrivește cel mai bine copilului tău. 

Ține și tu cont de aceste sfaturi și alege cele mai bune scutece pentru micuțul tău, în așa fel încât acesta să se simtă cât mai confortabil și în largul lui. Un bebeluș liniștit înseamnă o mama liniștită! 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial