Sacrificiul suprem de dragul copilului

dragostea de mama 2

Până unde poate merge dragostea unei mame? Până la sacrificiul suprem! Aceste povești adunate din toate colțurile lumii dovedesc că o mamă și-ar da propria viață pentru copilul ei.

117 ore de travaliu, urmate de o cezariană ”pe viu”

Deși suferă de o boală rară foarte periculoasă, Nicoleta Vaia din București și-a dorit foarte mult un copil. Are un băiețel perfect, pe care l-a adus pe lume acum cinci ani, după 117 ore de travaliu și o cezariană ”pe viu”, căci boala ei nu îi permite să facă anestezie.

Povestea ei este impresionantă, mai ales că acum ajută și alți bolnavi să aibă parte de tratamentul necesar.

 


 

o mamaO mamă s-a aruncat în fața mașinii ca să-și salveze cei trei copii

Acest clip video, având peste șase milioane de vizualizări pe Youtube, este un tribut adus de două adolescente mamei lor, care și-a riscat viața ca să-și salveze cei trei copii. Cele două fete, Chloe și Annie au vrut să împărtășească lumii întregi povestea impresionantă ce dovedește încă o dată până unde poate merge dragostea unei mame.

Femeia este acum paralizată de la brâu în jos, dar spune că nu regretă gestul făcut pentru că oricum nu ar fi putut trăi fără copiii ei.

 


 

copil face paintingIrina a luptat pentru fetița ei, în ciuda diagnosticului primit

”Aceasta este povestea noastră și ceea ce am învățat noi din ea este că nu trebuie să îți pierzi speranța, ci trebuie să lupți pentru copilul tău și să cauți toate variantele posibile înainte a renunța la luptă”, ne-a spus Irina, mama fetiței din imagine. Micuța Sofia are astăzi cinci ani și este un copil perfect normal, în ciuda previziunilor sumbre făcute de medici înainte de nașterea ei. Deși i s-a recomandat să întrerupă sarcina din cauza unei infecții, Irina nu s-a dat bătută și a mers până la Viena pentru o amniocenteză. Acum speră ca povestea ei să ajute alți părinți aflați în situații asemănătoare.

 


 

mama bolnava de cancerA murit pentru copilul ei. A refuzat chimioterapia ca nască o fetiță sănătoasă

Această poveste are, din păcate, un final tragic. Diagnosticată cu cancer osos în timpul sarcinii, mămica a refuzat să facă tratament cu citostatice, așa cum i-au propus doctorii ei. A decis să aștepte până după naștere, dar atunci a fost prea târziu. Cancerul era deja prea avansat ca să mai poată fi tratat, iar tânăra mămică a murit când copilul ei, cel de-al doilea, avea numai câteva luni. Imaginile cu ultimele luni din viața ei sunt emoționante.

 


 


bebelus in patul de spitalI-a dat viață de două ori copilului ei

Micuțul Charlie s-a născut cu o malformație care nu îi lăsa ficatul să funcționeze corect, așa că în corpul lui fragil se acumulau toxine care îi puneau viața în pericol. Boala l-ar fi ucis până la urmă, dacă nu primea o parte din ficatul mamei sale. Transplantul de ficat de la un donator viu este o intervenție care se face foarte rar, chiar și în Australia, țara de origine a familiei. Chirurgul a declarat că a fost și pentru el o decizie dificilă căci a trebuit să opereze o femeie perfect sănătoasă și să o supună unor mari riscuri ca să salveze bebelușul. Însă pentru o mamă niciun risc nu e prea mare…


 

mama si fiica imbratisate zambindA făcut două operații ca să-și salveze fiica bolnavă

După ce și-a pierdut soțul și fiul din cauza diabetului, o mamă din SUA a decis că va face orice îi stă în putință ca să-și salveze fiica. Bolnavă și ea de diabet, fata avea nevoie de un rinichi si a avut norocul să fie compatibilă cu mama ei. Însă lucrurile nu au fost așa de simple pentru cele două, iar mama a avut de luptat ca să-i poată dărui fiicei sale un rinichi. Povestea lor este impresionantă și dovedește că nimic nu stă în calea unei femei care luptă pentru viața copilului ei.

 


 

bebelus prematur in incubatorȘi-a riscat viața ca să-și împlinească visul: acela de a deveni mamă

După ce a făcut un transplat de rinichi la vârsta de 12 ani, transplant care a eșuat, o tânără din SUA a fost avertizată că nu va putea avea niciodată copii și că orice încercare se va sfârși printr-un avort spontan care îi va pune viața în pericol. Dar când îți dorești un copil, nimic nu te sperie și niciun sacrifiu nu e prea mare. Allison a avut o sarcină foarte rară și a trecut prin multe încercări ca să o ducă la bun sfârșit. Povestea ei merită citită!

 


 

baietel-care-plange-in-scaunul-de-masinaO gravidă și-a riscat viața ca să-și salveze primul copil

45 de minute le-au trebuit pompierilor ca să scoată de sub o mașină o tânără însărcinată. Primul ei copil, un băiețel, se afla în mașină când aceasta a luat-o la vale singură. Ca să-l salveze, mama s-a aruncat în fața mașinii, punând în pericol viața ei și pe cea a copilului din burtică. A procedat bine, a procedat greșit? Cine ar putea spune? Cert este că instinctul matern este mai puternic decât rațiunea.