Nu a vrut sa mai piarda un copil asa ca si-a riscat viata ca sa isi salveze fiica

Aceasta mama cantarea 112 kg si era considerata a fi supraponderala si din aceasta cauza nu i s-a dat acrodul pentru o interventie chirurgicala majora. Acela a fost momentul in care medicii i-au propus o procedura riscanta prin care sa piarda 25 de kilograme.

Rose deja isi pierduse sotul si fiul din cauza diabetului care acum ameninta sa ii ia si fiica.

Suzanne, in varsta de 29 de ani avea nevoie de un transplant de rinichi sau si-ar fi petrecut tot restul vietii pe dializa si atunci cand mama sa Rose a fost testata si s-a demonstrat ca este perfect compatibila, nici nu a stat pe ganduri si s-a oferit sa ii doneze un rinichi fiicei sale.

Insa facand asta isi risca propria viata deoarece cantarea 112 de kilograme si din cauza faptului ca era supraponderala nu putea suporta interventia chirurgicala majora presupusa de transplantul de rinichi.

Din cauza faptului ca erau presati de timp, medicii i-au sugerat o solutie drastica: o operatie de bypass gastric in urma careia urma sa piarda 25 de kilograme.

Astfel, Rose a trecut prin procedura istovitoare de chirurgie bariatrica si un an mai tarziu, i-a putut dona fiicei sale Suzanne, un rinichi.  Operatia  fost un succes si atat Rose cat si fiica ei se recupreaza foarte bine.

Rinichii lui Suzanne cedasera cu doi ani inainte din cauza complicatiile cauzate de diabetul de tip 1, o forma ereditara in care pancreasul nu produce insulina si astfel afecteaza toate organele si sistemul nervos.

Suzanne avea doar 14 ani cand tatal sau a murit de insuficienta renala cauzata de acelasi diabet de tip 1.

Fratele si sora mai marei ai lui Suzanne au fost diagnosticati cu aceeasi boala inca din copilarie. Fratele sau Stephen si-a pierdut vedera la 19 ani, in timp ce sora sa Clare, acum in varsta de 31 de ani trebuie sa tina sub control foarte strict afectiunea.

Rose a declarat ca nu a fost deloc usor insa ca face absolut orice pentru copiii ei si cea mai mare rasplata este sa isi vada fiica ducand din nou o viata normala.

Sursa: mirror.co.uk
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie