Si-a riscat viata pentru a-si aduce pe lume copilul

Allison si-a riscat viata pentru a deveni mama, in timp ce se afla in dializa.

Dupa una din cele mai rare tipuri de sarcini din Marea Britanie, proaspata mamica Alison isi priveste cu dragoste fiica Gracie Mae, nascuta prematur. Alison este una din putinele femei din Marea Britanie care a trecut printr-o sarcina in timp ce facea dializa.

Alison, in varsta de 28 de ani, care suferea de o afectiune renala inca de cand avea 3 ani, si-a riscat viata pentru a-si indeplini cel mai mare vis, acela de a deveni mamica.

Dupa ce a facut un transplat de rinichi la varsta de 12 ani, transplant care a esuat, a fost avertizata ca nu va putea avea niciodata copii si ca orice tentativa se va sfarsi printr-un avort spontan care ii va pune viata in pericol.

Insa asta nu a impiedicat-o sa viseze sa devina mama si a facut cate sase ore de dializa, timp de 6 zile pe saptamana, pe toata perioada sarcinii pentru a-si acorda atat ei cat si bebelusului din burtica, cele mai bune sanse.

Tot acest sacrificiu a meritat atunci cand bebelusul ei a fost aduse pe lume in urma unei operatii cezariana, in saptamana 30 de sarcina atunci cand Alison a avut sangerari masive.

Alison si partenerul ei Michael spun ca nasterea fetitei lor nu ar fi fost posibila fara echipa extraordinara de medici care s-au ocupat de ea si de bebelusul lor.

Medicul neonatolog Steve Walkinshaw a declarat ca o sarcina de succes la o femeie care se afla in dializa este extrem de rara. Intre anii 2002 si 2008 au fost inregistrate doar 90 de astfel de sarcini in lumea intreaga.

Medicii au declarat ca Alison a reprezentat o adevarata provocare din cauza nevoii foarte frecvente de dializa, corelata cu faptul ca avea placenta praevia care inseamna risc foarte mare de sangerare in timpul sarcinii.

Un alt factor de risc pentru Alison a fost faptul ca in anul 2004 a ramas insarcinata insa a intrat in travaliu prematur in saptamana 24 de sarcina cand l-a nascut pe fiul ei Jack, care din pacate nu a trait decat 12 ore.

Sursa: liverpoolwomens.nhs.uk
Foto: 123rf.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate