Cum să te pregătești înainte de a naște? Top 4 sfaturi utile

Dacă tu și cu partenerul tău așteptați un copil, este cel mai probabil să fiți dornici de  învăța o mulțime de lucruri noi. Astfel că trebuie să  vă pregătiți fizic și mental pentru nașterea care urmează. Dacă vrei să știi cum poți face asta de pe acum, rămâi aici și citește în continuare acest articol. Iată câteva modalități utile atunci pentru a fi cu un pas înainte!

Top 4 sfaturi utile pe care trebuie să le cunoști înainte de naștere

  1. Mergi la un curs de pregătire pentru naștere

Există multe cursuri de pregătire pentru naștere disponibile pe piață. Poți alege unul care ți se potrivește, cel mai bun lucru la aceste cursuri este că te vor ajuta să te pregătești înainte de nașterea copilului tău. De preferat este să mergi și cu partenerul tău, pentru ca acesta să fie în cunoștință de cauză despre toate informațiile și să știe cum să te ajute.

Un astfel de curs vă poate oferi informații valoroase despre cum să iei decizii în timpul sarcinii și al travaliului. De asemenea, îți va oferi sfaturi despre cum să gestionezi stresul în timpul travaliului, precum și câteva tehnici utile pentru a face față durerii, anxietății și fricii în timpul acesta. Există multe informații pe care le vei căpăta, atât tu, cât și partenerul tău.

  1.  Cumpără toate echipamentele necesare

Probabil dacă stai să te gândești și să faci o listă cu tot ce a nevoie înainte de a naște, vei avea 2-3 pagini de scris. Cu toate acestea, este important să îți cumperi esențialul înainte de a își face apariția cel mic. Nu trebuie să îți umpli casa cu lucruri de care poate nici nu știi dacă vei avea nevoie. Cumpără scutece, șervețele, loțiune pentru piele și alte produse de igienă pentru bebeluși. De asemenea, este important să achiziționezi și diferite echipamente precum o pompă pentru sân ( aceasta scoate laptele ), un scaun auto și chiar un cărucior. Iar dacă ești deja în căutarea acestor echipamente, pe site-ul celor de la Babymatters.ro găsești produse Cybex care te vor încânta. Acestea sunt calitative și pentru fiecare buget!

  1. Pregătește și congelează mâncăruri pentru perioada postnatală

După ce vei naște timpul pe care îl vei petrece în bucătărie va fi limitat, însă tot este nevoie să mâncați. Cel mai bună alegere pe care o poți face este să gătești înainte o serie de mâncăruri preferate și să le congelezi. În acest fel va trebui doar să scoți mâncarea de la congelator și să o încălzești, fără prea multe bătăi de cap Ține cont de faptul că organismul are nevoie de multe calorii și nutrienți în perioada postnatală, așa că alege și mâncăruri sănătoase și sățioase. 

  1. Citește cărți despre bebeluși 

Cumpără cărți din timp și citește-le pe tot parcursul sarcinii, astfel încât să ai o idee despre ce să te aștepți când va veni momentul nașterii! Și aici este inclus și partenerul tău. Și el ar trebui să citească astfel de cărți, pentru a fi pregătit ca tată. 

Așadar, dacă consideri că vrei să  te pregătești pentru sosirea bebelușului, acestea ar fi 4 lucruri de avut în minte! Există numeroase aspecte de avut în vedere, totul depinde de tine ce alegi și ce nu.

Sursă foto : Unsplash.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial