Ardei umplut cu orez si sunca

Ingrediente:

ardei gras rosu mare
cateva felii de sunca de pui
orez
ceapa verde
marar verde
3-4 morcovi tineri si dulci
ulei
sare
curry

 

Preparare:

Se fierbe orezul in apa cu sare. Separat, se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul. Apoi se scurge bine orezul de apa si se amesteca cu 2-3 linguri din piureul de morcovi. Se pune intr-o craticioara un pic de ulei si se caleste putin de tot ceapa verde, cat sa se inmoaie putin dar sa nu piarda culoarea. Se adauga si sunca bucatele si apoi amestecul de orez cu morcovi si se mesteca usor cu lingura din cand in cand.

Cand s-au omogenizat bine se adauga si mararul tocat si praful de curry si se mai lasa 1 minut. Se taie un capac la ardeiul gras si se scobeste bine de seminte. Se umple ardeiul cu compozitia racita si se serveste cu capacelul deasupra. Puteti face o floricica din sunca pentru ornament. Din piureul de morcovi ramas eu am facut si o ratusca si l-am servit alaturi. Fetita mea a fost incantata.

Mai multe articole