Aripioare de pui crocante, cu iaurt aromat (reţeta lui Jamie Oliver)

Există cineva care n-a mâncat măcar o dată aripioare de pui crocante? De la mic, la mare, toată lumea este înnebunită după această reţetă.
Jamie Oliver ne împărtăşeşte secretele sale pentru a putea prepara în casă, din ingrediente sănătoase, aripioare de pui crocante, cu iaurt aromat.
Îi puteţi implica şi pe cei mici în pregătirea acestei reţete delicioase – se vor distra la nebunie rostogolind bucăţile de pui prin pesmet.

 

 

Ingrediente:

  • aripioarele de la un pui (de ţară, de preferat)
  • 2 x 200 g piept de pui dezosat, fără piele
  • 200 g iaurt aromat (vezi reţeta mai jos)
  • ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 2-3 felii groase de pâine uscată, pentru pesmet (poţi usca pâinea în cuptor)
  • 1 linguriţă de boia de ardei dulce
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat

 

Pentru iaurt aromat ai nevoie de:

  • 4 crenguţe mentă proaspătă
  • 1 lămâie
  • ¼ căţel de usturoi
  • 200 g iaurt natural
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  1. Alege şi toacă mărunt frunzele de mentă (aruncă tulpinile), apoi pune-le într-un castron.
  2. Rade coaja de la jumătate din lămâie şi adaug-o în castron.
  3. Taie lămâia pe jumătate.
  4. Stoarce zeama de la lămâie în castron; ai grijă să elimini seminţele.
  5. Curăţă şi toacă fin usturoiul, apoi adaugă-l peste celelalte ingrediente, în castron.
  6. În final, toarnă iaurtul, presară un pic de sare şi piper şi amestecă bine. Dacă crezi că e nevoie, mai poţi adăuga puţină zeamă de lămâie.

 

Mod de preparare:

1. Păstrează jumătate din cantitatea de iaurt aromat în bol, iar pe cealaltă jumătate pune-o într-un castron, în frigider, acoperit cu celofan.

2. Pe un tocător, taie pieptul de pui în fâşii de 2 cm grosime, apoi adaugă-l, împreună cu aripioarele, în bolul cu iaurt aromat.

3. Spală-te pe mâini, apoi spală tocătorul şi cuţitul şi, cu ajutorul unei linguri, amestecă bine bucaţile de carne cu iaurtul. Asigură-te că puiul este acoperit bine cu iaurt.

4. Acoperă bolul cu celofan sau folie de aluminiu şi pune-l la frigider pentru aproximativ 30 de minute, pentru ca puiul să prindă gust. Între timp…

5. Încălzeşte cuptorul la 190°C.

6. Unge o tavă de copt cu ulei de măsline şi pune-o deoparte.

7. Rade coaja de la lămâie.

8. Rupe pâinea uscată în bucăţele, apoi adaugă-le în maşina de tocat carne sau în robotul de bucătărie, pentru a obţine pesmet.

9. Pune pesmetul într-o farfurie mare, întinsă, adaugă coaja de lămâie, o linguriţă de boia de ardei dulce, puţină sare şi piper şi amestecă bine.

10. Scoate carnea cu iaurtul din frigider, ia fiecare bucăţică în parte şi trece-o prin pesmet, până e foarte bine acoperită.

11. Aşază bucăţile de pui în tavă, lăsând puţin loc între ele.

12. Stropeşte-le cu o lingură de ulei de măsline.

13. Lasă la copt aproximativ 20-25 minute, până devin aurii.

14. Serveşte aripioarele şi fâşiile de pui crocante pe un platou, împreună cu iaurtul aromat de la frigider.

 

 

Sursa: www.jamieoliver.com

Mai multe articole