Baghete cu banane

Ingrediente:

Ingrediente:
160 g faina
140 g unt sau margarina
250 g zahar pudra
2 oua
2 banane
60 g nuci macinate
4 lingurite cu smantina
1 lingurita bicarbonat
1 varf de cutit de sare
1 pachet zahar vanilat

Preparare:

Mod de preparare:
Untul sau margarina se freaca cu zaharul pana devine o crema. Se adauga galbenusurile, smantana, bananele zdrobite cu furculita si se freaca in continuare 1-2 minute. Bicarbonatul se stinge cu putina zeama de lamaie sau otet si se adauga la compozitie impreuna cu faina, nucile, vanilia si sarea.

Se amesteca din nou bine. La sfarsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare. Se toarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace in cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute. Dupa ce se raceste, prajitura se taie betisoare lungi de 6-7 cm si late de un deget care se dau prin zahar pudra.

Mai multe articole