Batoane de caramel

Ingrediente:

– 200 g unt,
– 2 oua,
– 400 g zahar tos,
– 400 g zahar brun,
– 1 varf cutit de sare,
– 1 lingurita bicarbonat de sodiu,
– 1 fiola esenta de vanilie,
– 1 cana de lapte,
– 150 g nuca de cocos rasa,
– nuci tocate
– 250 g faina

Preparare:

Aluatul: se amesteca intr-un castron 250 g faina, 2 oua, 200 g zahar tos si 200 g zahar brun, 1 varf cutit de sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu si 100 g unt topit. Compozitia aceasta se toarna intr-o tava unsa si acoperita cu hartie de copt. Aluatul acesta e foarte lipicios din cauza zaharului si nu se aseaza foarte usor in tava dar se va intinde singur in cuptor si va fi uniform.
Se lasa cam 40 minute la foc mediu. Intre timp se prepara crema.

Crema: se pun la topit intr-o cratita 200 g zahar tos si 200 g zahar brun amestecand continuu, apoi se adauga 100 g unt, nuci tocate bucati mai mari si nuca de cocos rasa. La sfarsit se adauga laptele amestecat cu esenta de vanilie ca sa nu se piarda aroma. Se amesteca mereu si se tine pe foc mediu spre mare 7 minute. Se torna peste blatul racit si se mai da la cuptor inca 15 minute. Se taie batoane sau cuburi si se poate presara si ciocolata. Pofta buna!

Mai multe articole