Bezele cu migdale

Ingrediente:
• 6 albușuri de ou
• 1 praf sare
• 300 g zahăr pudră
• 1 plic zahăr vanilat
• migdale, câteva linguri

Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 100 0C.
Într-un bol mare, de preferat nu din plastic, puneți albușurile (care au fost ținute în prealabil la temperatura camerei) și începeți să le bateți cu telul sau un mixer, începând la viteză mică și mărind-o treptat. Adăugați praful de sare și bateți până albușurile încep ușor să se întărească, apoi zahărul vanilat și zahărul, puțin câte puțin. Când amestecul ajunge la o consistență spumoasă și tare, cu ajutorul unei linguri așezați bezelele într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt. Adăugați o midgală în mijloc și dați apoi la cuptor pentru aproximativ o oră și jumătate la foc mediu, până devin crocante. Cu ajutorul unei linguri de lemn păstrați ușa cuptorului întredeshisă pe timpul coacerii. După ce opriți focul lăsați bezelele să se răcească în cuptor și abia apoi le scoateți de pe hârtie.

 

Mai multe articole