Biscuiți de dovleac cu bucățele de ciocolată

Sunt gata în 10-15 minute și sunt cu adevărat delicioși – încearcă și tu această rețetă de biscuiți de dovleac cu bucățele de ciocolată.

Ingrediente pentru 24 biscuiți

 

  • 1 cană și jumătate cu dovleac copt, tăiat bucăți
  • 6 linguri de ulei
  • un ou
  • 2 căni de făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • jumătate de linguriță pudră de scorțișoară
  • o lingură de lapte
  • esență de vanilie (câteva picături)
  •  o linguriță bicarbonat de sodiu
  • o jumătate de cană cu bucățele de ciocolată (sau ciocolată de menaj, dată pe răzătoarea mare)
  • opțional – 4 linguri de miere (dar, atenție, dovleacul și ciocolata sunt deja cam dulci)

Mod de preparare

Amestecă bucățelele de dovleac cu uleiul și oul. Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt, scorțișoara și praful de sare. Dizolvă bicarbonatul de sodiu în lingura de lapte și amestecă-l în compoziție. Adaugă apoi și amestecul cu dovleac în bol, dacă vrei să-ți iasă mai dulce biscuiții, pune și mierea și mixează bine totul. Pune esența de vanilie și apoi bucățelele de ciocolată, amestecând încă o dată.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pune compoziția cu lingura și dă-o apoi la cuptorul (preîncălzit la 180 de grade), timp de 10-15 minute, până când biscuițeii se coc și prind o crustă aurie.

foto Shutterstock

Mai multe articole