Bomboane Raffaello

Ingrediente:

200 gr nuca de cocos
50 gr nuca
80 gr zahar pudra cu gust de vanilie
2 pliculete zahar vanilat
2-3 picaturi esenta vanilie
100 gr lapte praf
o jumatate pachet de unt
1 foaie napolitana crocanta

Pentru batoanele invelite in ciocolata, aveti nevoie de un pachet de glazura, sau puteti topi cateva tablete de ciocolata, pe care le amestecati cu putin unt.

Preparare:

Untul se amesteca cu zaharul pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilat si esenta de vanilie. Acest lucru il puteti face cu un tel sau cu mixerul. Dupa ce s-a format o pasta, adaugati laptele praf si 100 gr nuca de cocos. Amestecati bine. Zdrobiti fin foaia de napolitana si adaugati-o peste continutul cremos si apoi amestecati. Din pasta rezultata faceti bilute, de marimea unei nuci, pe care apoi le tavaliti prin nuca de cocos.

Din aceeasi compozitie puteti face si batoane invelite in ciocolata. In loc de bilute, faceti niste dreptunghiuri, pe care le scufundati intr-un castron cu glazura de ciocolata, apoi le bagati la frigider pentru o jumatate de ora. Daca doriti o contitate mai mare de bomboane, puteti dubla sau tripla cantitatile de ingrediente. Pofta buna!

Mai multe articole