Brioşe crocante cu mere şi mure

Nu trebuie să fii chef, ca să pregătești această rețetă de brioșe crocante, cu mere și mure. Poţi folosi orice fruct de sezon – și perele şi murele se combină perfect. Poftă bună la brioșe!

12 porţii • Gata 1 oră şi 20 minute
• 352 calorii per porţie • 15g grăsimi •

Ingrediente:

 

1 50 g unt înmuiat plus un cub

■ 2 25 g zahar tos

■ 2 50 g făină cu factor de creştere, plus 1 lingură

■ 3 ouă, batute

■ 1 00 g sos de mere

■ 3 mere acrişoare, curăţate de seminţe şi tăiate bucăţi mici

■ 1 50 g affine

PENTRU CRUSTĂ CROCANTĂ

■ 4 0 g unt înmuiat

■ 4 0 g zahar brun

■ 6 0 g faina integrală

■ 3 linguri fulgi de cereale
 

Mod de preparare:

 

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180 C.

Tapetează cu forme din hârtie specială de copt o formă de brioşe cu 12 locuri.

Într-un bol larg combină cu telul electric 150 g unt, zahărul, făina, ouale şi sosul de mere, 3 minute.

2 Într-un vas pe foc prajeşte merele în cubul de unt 5-6 min, până când se rumenesc.

Lasă să se răcorească uşor şi încorporează jumatate în compoziţie. Toarnă compoziţia în forme, adaugă câteva mure deasupra şi presează uşor.

3 Combină ingredientele pentru crustă pâna obţii un aspect de pesmet, combină cu merele rămase şi presară deasupra brioşelor.

Dă la cuptor 35-40 de minute, până când se pătrund şi devin elastice.

Lasă să se răcească în forme 10 minute şi apoi transferă pe grătarul metalic ca să se răcească complet.

Mai multe rețete găsești aici

Mai multe articole