Brioșe cu mălai și ciocolată

Ingrediente:
100 g făină
• 100 g mălai
• 100 g unt
• 90 g zahăr
• 60 g ciocolată neagră (cuburi mici)
• 30 g zahăr din trestie (brun)
• 15 g cacao
• 150 ml lapte
• 2 ouă mari
• 1 pachet de drojdie
• 1 plic de zahăr vanilat • puțină sare

Mod de preparare:
Într-un bol puneți untul și frecați-l cu zahărul alb și brun. Separat bateți ouăle cu furculița și adăugați-le puțin câte puțin peste untul frecat.
În alt vas amestecați făina și mălaiul cu praful de copt, drojdia, adăugați cacao, zahărul vanilat și sarea. Turnați laptele peste, amestecând continuu. Omogenizați această compoziție cu cea din bol și aluatul obținut îl turnați în formele de brioșe în care ați pus hârtie de copt astfel: puneți în formă numai până la jumătate, presărați bucățele de ciocolată , apoi iar aluat și deasupra puneți cubulețe de ciocolată. Introduceți la cuptor și coaceți la 200 0C pentru 15 minute. Se pot servi calde sau reci.

Mai multe articole