Briose vampiri cu ciocolata de Halloween

Ingrediente:

3 oua
50 g unt
125 ml iaurt
150 g zahar
150 g faina
1 pliculet parf de copt
2-3 linguri de cacao

Pentru jeleu:
400 ml zeama de compot de visine
3 linguri sirop de dulceata de visine
2 linguri zahar
1 cutiuta crema de ciocolata Finetti
1 punguta dintisori de vampir din jeleu de fructe de la Jucy fruit
cateva patratele de ciocolata
ornament de ciocolata furnicute
cateva arahide invelite-n cicocolata
cateva bombonici din zahar colorat cu aroma de fructe

Preparare:

Prima data se face jeleul inmuind galatina in cateva linguri de zeama de compot de visine si apoi adaugand dupa 10 minute restul de lichid si siropul de dulceata de visine. Apooi se aduce la fierbere si dupa ce da un clocot se lasa la racit si se umplu cu lingurita briosele mai tarziu. Se bat bine ouale intregi cu zaharul.

Adaugam iaurtul, untul moale si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine si turnam aluatul in tava cu forme de briose sau in formele separate pana la jumatate, apoi punem cate o lingurita cu jeleu in mijlocul brioselor si apoi iar aluat pana se acopera jeleul. Bagam la cuptorul incins si lasam cam 20-25 de minute la mijloc la foc mediu. Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu crema Finetti si cu bombonici si arahide ca in imagine.

Mai multe articole