Budincă cu pâine și unt

Ingrediente:

8 felii de pâine albă feliată (tip sandwich)

1/4 cană unt

2 linguri stafide (opțional)

3 ouă

2 căni lapte integral

1/3 cană zahăr (și în plus câteva linguri pentru a presăra deasupra)

2 lingurițe  esență vanilie

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 180 grade și ungeți cu puțin unt un vas de copt. Ungeți cu unt și toate feliile de pâine, pe o parte, și tăiați-le în diagonală în 2 triunghiuri.

Aliniați feliile de pâine în vasul de copt, cu partea tăiată în jos. Presărați și câteva stafide printre ele dacă doriți.

Într-un bol mediu, amestecați ouăle, apoi adăugați laptele, zahărul și vanilia. Turnați compoziția peste pâine și lăsați la înmuiat 10 minute până se absoarbe. Pe deasupra presărați apoi puțin zahăr, astfel încât budica să prindă o crustă.

Coaceți timp de 20 la 25 de minute, până când budinca de pâine se umflă și devine maro-aurie. Serviți-o caldă.

Mai multe articole