Budincă de caise

Ingrediente:

• 4 caise coapte

• 1 gălbenuş de ou

• 1 lingură de zahăr

• 50 ml lapte integral

 

 

 

 

Mod de preparare:

Într-un castron, amestecaţi gălbenuşul de ou cu zahărul până obţineţi o cremă omogenă, apoi adăugaţi şi laptele şi amestecaţi bine totul.

Transferaţi amestecul într-o crăticioară şi ţineţi-l pe foc aproximativ 10 minute, amestecând continuu. Când crema s-a îngroşat, luaţi-o de pe foc, răsturnaţi-o într-un bol şi lăsaţi-o să se răcească.

Spălaţi caisele, scoteţi-le sâmburii şi zdrobiţi-le cu furculiţa. Adaugă piureul de caise la crema obţinută anterior, amestecă bine şi lasă totul să se odihnească 10 minute la frigider.

Serveşte copilului budinca de caise la temperatura camerei.

 

Sursa: bimbisaniebelli.it

Mai multe articole