Budincă de orez cu piersici și mango

Profită de piersici  – uite cum să faci cea mai delicioasă budincă din orez, cu piersici și mango. Un desert simplu, rapid și foarte gustos!

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 1 mango copt, tăiat felii
  • 2 piersici
  • 2 căni de lapte de migdale
  • o ceașcă de orez
  • o jumătate de linguriță de esență de vanilie
  • o lingură de fructoză
  • o jumătate de cană de nucă de cocos rasă
  • 2 lingurițe de stafide
  • un praf de scorțișoară

Timp de preparare: 50 de minute

Mod de pregătire: Pune pe foc, într-o cratiță ceramică orezul, împreună cu laptele de migdale și fructoza. După ce a dat în clocot, micșorează flacăra și mai lasă la foc mic alte 10 minute, amestecând din când în când, până când orezul se umflă și lichidul se absoarbe complet. Adaugă scorțișoara, nuca de cocos, stafidele și esența de vanilie, amestecând bine. Pune amestecul în 4 forme și acoperă-le cu hârtie de copt, apoi lasă budinca la cuptor, timp de 30 de minute. Îndepărtează hârtia de copt și mai ține formele la cuptor alte 10 minute, până când budinca prinde o crustă aurie. Când budinca s-a răcit puțin, adaugă feliile de mango și piersici deasupra.

 

Această budincă de orez cu piersici și mango este un desert care poate fi dat și copiilor după vârsta de 6 luni. Orezul este cel mai puțin alergenic dintre cereale și este recomandat printre primele alimente atunci când începi diversificarea.

 

foto Shutterstock

Mai multe articole