Bulgări cu unt de arahide şi ovăz, fără coacere

Azi avem în gând un desert rapid, fără coacere, gustos și sănătos: bulgări cu unt de arahide şi ovăz

Ingrediente:

  • 1/2 cană unt de arahide
  • 1/3 cană miere
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 cană nucă de cocos mărunţită
  • 1 cană fulgi de ovăz simpli
  • 1/4 cană bucăţi de ciocolată amăruie
  • 1/4 cană caise uscate sau stafide
  • 1/4 cană migdale mărunţite

 

Cum să prepari bulgări cu unt de arahide şi ovăz

  1. Într-un bol, amestecă bine untul de arahide, mierea şi esenţa de vanilie, apoi adaugă 1/2 din cana cu nucă de cocos mărunţită, fulgii de ovăz, bucăţile de ciocolată, fructele uscate şi migdalele mărunţite.
  2. Amestecă totul, apoi acoperă bolul şi lasă 30 de minute la rece.
  3. Pe o hârtie de copt, presară nucă de cocos mărunţită.
  4. Împarte amestecul în 30 de părţi aproximativ egale şi, în palme, formează mingiuţe.
  5. Trece fiecare mingiuţă prin nucă de cocos, apăsând puţin, astfel încât nuca de cocos mărunţită să se lipească de compoziţie.
  6. Lasă bulgării la rece 30 de minute înainte de a-i servi.
  7. Păstrează aceşti delicioşi bulgări cu unt de arahide şi ovăz în frigider, într-un recipient acoperit.

Poftă bună!

Sursa: bhg.com

Mai multe articole