Caise caramelizate

Ingrediente:

• 8 caise

• 100 g mure

• zahăr brun

• migdale decojite

• frunze de mentă pentru decor

 

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi caisele, ştergeţi-le, împărţiţi-le în jumătăţi, scoteţi-le sâmburii şi puneţi-le (cu pulpa în jos) într-o tigaie în care aţi presărat zahăr brun. Ţineţi-le pe foc 30 de secunde, cât timp caisele se caramelizează uşor.

Spălaţi şi uscaţi murele, apoi amestecaţi-le cu 4 linguriţe de zahăr brun, obţinând un sos pe care să-l serviţi alături de caisele caramelizate.

În funcţie de gust, garnisiţi cu migdale întregi (sau mărunţite) şi frunze de mentă.

 

Sursa: Qui mamme

Mai multe articole