Fiecare dintre noi are nevoie de o reţetă bună de tort, cu care să-i răsfeţe pe cei dragi. Această reţetă de tort de casă, dezvăluită de Jamie Oliver, a devenit preferata noastră.
Cacao, ciocolată neagră, frişcă, portocale… Ce mai, o nebunie de gusturi!
Încearcă şi tu reţeta lui Jamie de tort de casă, nu-ţi va de deloc bătăi de cap, se prepară foarte uşor, nu-ţi ia mult timp, iar cel mic îţi va cere să o faci din nou şi din nou.
Iată cum să faci cel mai bun tort de casă.
Ingrediente:
- 200 g unt la temperatura camerei
- unt pentru uns
- 4 linguri cacao
- 3 portocale mari
- 200 g zahăr pudră
- 3 ouă mari (de ţară, dacă se poate)
- 200 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 200 ml smântână
Prentru toppingul de ciocolată:
- 100 g unt
- 100 g ciocolată neagră (70% cacao), ruptă în bucăţi
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 180°C. Tapetează cu hărtie de copt două forme de tort cu diametrul de 20 cm şi unge-le cu puţin unt.
Adaugă 4 linguri de apă fiartă peste cacao şi amestecă până se omogenizează. Rade coaja a 2 portocale. Bate zahărul cu untul până amestecul devine cremos şi zahărul se topeşte, apoi adaugă cacaua, ouăle, făina, praful de copt şi coaja de portocală şi amestecă bine.
Împarte amestecul în cele două forme de copt şi lasă la cuptor aproximativ 20-25 minute. Verifică dacă blatul este copt: înfinge o scobitoare în mijloc şi las-o 5 secunde; dacă atunci când o scoţi e curată, blatul este copt. Lasă cele două părţi de blat să se răcească, apoi scoate-le din formele de copt şi pune-le pe două platouri sau farfurii întinse.
Între timp, pune ingredientele pentru topping într-un castron, la bain-marie. Asigură-te că apa în care stă castronul nu fierbe, ci e doar fierbinte, iar fundul castronul nu atinge apa, altfel vei arde ciocolata. Rade şi cea de-a treia portocală, pune coaja deoparte, apoi taie portocala în două şi stoarce 3 linguri de suc în castron. Amestecă până se topeşte totul, apoi lasă la răcit. Bate frişca până se întăreşte. Cu un cuţit mic şi ascuţit, taie celelalte două portocale răzuite în bucăţi mici.
Aşază o jumătate de blat pe un platou de tort, întinde frişca şi adaugă bucăţelele de portocală. Pune deasupra cealaltă jumătate de blat şi apasă uşor. Toarnă toppingul de ciocolată deasupra şi aşteaptă puţin să se întărească. Decorează cu coaja de portocală rămasă.
Sursa: jamieoliver.com